Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vroege start Europees avondje deert Blind niet: 'Ik ben op tijd!'

Een Europese wedstrijd aftrappen terwijl het schemert, kennen we dat niet ergens van? Nou, van de optredens in Europese halve finales! Zo ver is het woensdag om 18.55 uur nog lang niet, maar ook dan gaat de zon onder terwijl Ajax en Chelsea voetballen. Daley Blind verwacht het te winnen van de klok.

22 oktober 2019 - 16:14
blindoptijdcar
Blind leeft mee met de haastende supporters. © Pro Shots

Voor veel Ajacieden wordt het woensdag een hele opgave om bijtijds in de Johan Cruijff Arena te komen. Misschien moet je de baas wel lief aankijken om eerder weg te mogen en anders zijn er nog wel de bekende files op de wegen of vertragingen op het spoor om rekening mee te houden.

Ajax - Chelsea is die ene wedstrijd in de groepsfase die al om 18.55 uur wordt gespeeld en dat vraagt iets extra's van de supporters die erin zijn geslaagd om kaartjes te kopen. “Het is net wat je zegt: ik ben waarschijnlijk wel op tijd. Het maakt mij niet zo veel uit,” aldus Blind tegen Ajax Life.

“Ik vind het sowieso lekker om een avondwedstrijd te voetballen,” vervolgt de centrale verdediger, die trouwens een beetje moe wordt van alle vragen over het onschadelijk maken van snelle spitsen. “Nee, of we nu om 19.00 of 21.00 uur spelen, het maakt mij niet zo veel uit. Al snap ik dat het voor supporters anders ligt.”

Hopelijk lukt het alle Ajacieden om zich bijtijds op hun vak te melden en stapt ook Blind op tijd in de bus die hem van hotel naar stadion brengt, zodat iedereen op en top geprepareerd aan de aftrap staat. RKC-uit is dan allang weer vergeten en de volle focus staat op Chelsea.

“Het is altijd moeilijk om de vinger te leggen op zo'n wedstrijd als in Waalwijk. Niemand denkt: dit doen we wel eventjes,” bezweert Blind. “Misschien gaat het onbewust. Het had een dure les kunnen worden, maar gelukkig zijn we ontsnapt en we weten dat het beter moet. En al helemaal tegen Chelsea. Toch ben ik wel blij dat er zo'n mooie wedstrijd op het programma staat.”

En dan nu maar hopen dat Ajax vanaf de eerste minuut scherp is en alle supporters op tijd present zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >