Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman spreekt vol lof over het spel van 'altijd rustige' Blind

Weet je wanneer we ons zorgen moeten maken over koploper Ajax? Als zelfs Daley Blind in paniek raakt. Joël Veltman maakt van dichtbij mee hoe belangrijk Blind is voor het elftal en spreekt vol lof over zijn kompaan in het hart van de verdediging.

29 oktober 2019 - 08:54
blindveltmancomplimentcar
Blind en Veltman hadden de boel weer goed onder controle. © Pro Shots

Blind werd tijdens de klassieker verkozen tot Ajacied van de Wedstrijd en het is best bijzonder als een verdediger in de prijzen valt, zeker als met 4-0 wordt gewonnen. Dat zegt genoeg over het solide optreden van het kind van de club, die de laatste tijd in prima vorm steekt.

“Daley heeft goede intercepties en is altijd zo rustig aan de bal. Ik kan daar van genieten, absoluut, honderd procent. Het is heel mooi om Daley naast me te hebben. Hij rent nooit zomaar naar voren, heeft zo veel rust en zo veel inzicht,” steekt Veltman de loftrompet tegenover onder meer Ajax Life.

“Ik maak me pas zorgen als Daley uitstraalt van: hup, wegschieten die bal. Als hij paniek heeft, heb ik het ook. En als hij rustig blijft, is dat zo ontzettend fijn. Ik word er zelf ook rustig van. Hij leest een wedstrijd zó goed,” vervolgt Veltman.

Het toeval wil dat Veltman daarna bij de schrijvende pers wordt afgelost door Blind en dus kunnen we de complimenten overdragen. “Dat is een mooi compliment van Joël en als het nodig is, neem ik het team graag op sleeptouw. Maar dat was tegen Feyenoord niet nodig, want iedereen zat lekker in zijn vel,” aldus Blind.

“Misschien lukt het mij om andere jongens ook rustiger te krijgen aan de bal. Of kan ik er in ieder geval voor zorgen dat ze niet in paniek raken, want het is niet fijn als iemand in je buurt druk staat te doen,” vervolgt het inmiddels 29-jarige kind van de club, die bescheiden blijft onder alle mooie woorden.

Wat is het geheim van Blind? “Misschien is het de leeftijd! Ik voel me goed en probeer niet door de ondergrens te zakken. Ik probeer altijd te spelen vanuit een 6,5 en soms groei je door naar een hoger cijfer. Mijn insteek is om altijd een bepaald niveau te halen en mijn taken uit te voeren. Dan kun je wel eens doorstoten naar een hoger cijfer. Ik probeer dat al jaren zo te doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >