Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitfans moeten nu ook nationaal rekening houden met leeg uitvak

Een moment halverwege de tweede helft van RKC - Ajax (1-2) kan wel eens een vervelend staartje krijgen. Er werd in het uitvak flink wat vuurwerk afgestoken uit protest tegen de straf van de Uefa, maar hou er maar rekening mee dat er nu ook een nationale uitwedstrijd volgt zonder uitsupporters.

20 oktober 2019 - 14:16
vuurwerkrkccar
Het kan niet anders of dit moment komt Ajax op een straf te staan... © Pro Shots

De aanleiding was duidelijk: ondanks een awayday uit het boekje in Valencia mogen er helaas geen uitsupporters mee naar Chelsea. Dat ligt niet aan Chelsea, maar aan de autoriteiten en de Europese voetbalbond. Er hing in de vorm van een voorwaardelijke straf al langere tijd een donkere wolk boven het uitvak.

En nu regent het. Maar diezelfde wolk van een wedstrijd voorwaardelijk zonder uitsupporters hangt sinds de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap (1-4) ook boven het nationale uitvak. De KNVB wordt niet vrolijk van het afsteken van vuurwerk en dat is precies wat er in Doetinchem en nu ook in Waalwijk (binnen en buiten) gebeurde.

Een simpele optelsom leert dat er na het weekeinde spoedig een vooronderzoek wordt gestart en dat we daarna kunnen gaan aftellen richting uitspraak. Het kan niet anders of de KNVB legt Ajax op dat het een competitiewedstrijd zonder uitsupporters moet spelen...

De ene keer is de KNVB sneller met het behandelen van zulke zaken dan de andere keer. Om een voorbeeld te geven: Feyenoord moest begin dit seizoen wat vakken leeglaten omdat het tijdens de klassieker van eind januari over de schreef was gegaan. Ook dit betrof het afsteken van vuurwerk.

Het lijkt dus vrijwel zeker dat het uitvak een keertje moet thuisblijven, maar welke wordt er gemist? PEC Zwolle-uit (1 november) lijkt wat kort dag, 1 december het broodje beenham van FC Twente missen zou erg jammer zijn en het bezoek 15 december aan AZ verbieden zou een soort van oplossing kunnen zijn voor bepaalde mogelijke moeilijkheden.

We wachten het maar even af, al is het zeer jammer dat er nog een Ajaxwedstrijd via televisie gevolgd moet worden...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >