Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe zorg jij voor een overwinning in de klassieker?

Het wordt eigenlijk gewoon tijd voor een wedstrijd waarin Ajax weer onwijs leuk voetbalt. Het klinkt heel dramatisch als we stellen dat dit lang geleden is, maar het is wel een beetje zo. Deels komt dit door de interlands, maar sindsdien draait Ajax wel wat stroever. Hoe draai jij het om?

26 oktober 2019 - 09:50
hagselfklassiekercar
Ten Hag weet hoe het voelt om na de klassieker felicitaties te krijgen. © Pro Shots

Ajax kwam slecht voor de dag in Waalwijk, al wist het zich met de grootste mogelijke moeite nog wel te ontdoen van RKC. De 2-1 viel aan de goede kant van het scorebord, maar thuis tegen Chelsea (0-1) ging het alsnog mis en was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Er klonk vanaf de tribunes gemor vanwege onzorgvuldige passing en slordig spel, terwijl vanaf het veld wordt gemeld dat de verwachtingen iets te hoog zijn opgeklopt en alle support is gewenst. Dat laatste komt tijdens de klassieker vast in orde, maar hoe wordt het spel weer fris en fruitig?

Om het spel weer fris en fruitig te krijgen, zijn diverse opties denkbaar. Die moet je vooral zoeken in de samenstelling van het middenveld, zo lijkt ons. Kies jij voor het Latijnse blok of zie je Quincy Promes graag achter de spitsen spelen? En welke rol krijgt Noussair Mazraoui? Laat maar horen.

Als je onze app downloadt, kun je je eigen ideale opstelling maken voor de klassieker. Zet onze app dus snel op je mobieltje! Gedaan? Mooi! Klik op tabblad ‘de tribune’, selecteer Ajax - Feyenoord en sleep daarna de spelers naar jouw gewenste plek op het veld.

Je kunt jouw opstelling na het selecteren van de basiself via social media delen met #tenhagself. Wie weet wordt het opgepikt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >