Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wikt, weegt en balanceert richting RKC-uit

De interlandperiode zit erop en dus kan het vizier vol op RKC-uit van zaterdagavond. Ook daarna wordt het gaspedaal flink ingetrapt met Chelsea-thuis en direct erna de klassieker.

17 oktober 2019 - 11:52
ten-hag-wikt-weegt-1200
Tadic had wat klachten aan de rug, maar lijkt fit voor RKC-uit. © Ajax Images

Erik ten Hag verdeelt het seizoen graag in blokken. Blok 1 en 2 kwam de trainer met zijn ploeg uitstekend door en blok 3 wordt zaterdag in Waalwijk afgetrapt. Nico Tagliafico is daar overigens niet bij. De Argentijn zit een schorsing uit en vertoeft met zijn vriendin in Italië. Hij mag wat later aansluiten.

“De boog kan bij de spelers niet altijd gespannen zijn,” stelt Ten Hag dan ook in gesprek met het Algemeen Dagblad. De trainer begroet donderdag een bijna complete groep en dus ging de focus weer vol op voetbal.

Er waren meer Ajacieden die de afgelopen periode de gelegenheid namen effe wat anders te gaan doen. Zo genoot Sergiño Dest van de zon op Ibiza en zagen we Joël Veltman op zijn Instagram poseren met zijn gezin in Euro Disney. Veltman was daarvoor wel in actie gekomen voor Oranje, terwijl van Dest nog maar de vraag is welke keuze hij gaat maken.

De voetbalagenda is overvol en Ten Hag moet het allemaal maar managen. Dusan Tadic kwam tijdens de laatste wedstrijd van Servië niet in actie vanwege kleine pijntjes en ook Hakim Ziyech liet de potjes met Marokko aan zich voorbijgaan. Ten Hag zal er stiekem niet ongelukkig mee zijn geweest.

De oefenmeester past zijn trainingen erop aan, zo vertelt hij in het AD. “Door het drukke wedstrijdschema staan trainingen vaak in het teken van onderhouden. Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren tussen belastbaarheid en de race tegen de klok. Elke training waarop spelers wel belast kunnen worden, moet dan ook raak zijn. Het is bouwen aan een ploeg, aan automatismen, maar het belangrijkste blijft dat spelers fris een wedstrijd ingaan.”

De trainer heeft het dan ook over ‘continu wikken en wegen’. Wat kan een speler fysiek en mentaal aan? Waar het kan, geeft Ten Hag spelers rust. Zo zagen we eerder al dat een talent als Dest niet over de kling wordt gejaagd en dat Ajax zuinig is op de jongeling op wie zo veel afkomt.

“Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen als dat moet en kan. Want ze moeten niet alleen nu of volgende week, maar ook in maart en april fit zijn. Dan worden de prijzen verdeeld. Onlangs lieten we Ziyech, een sleutelspeler, bewust uit onze selectie tegen Fortuna Sittard. Vervolgens zag je dat hij in de daaropvolgende duels met FC Groningen en Valencia veel frisser was.”

De uitwedstrijd tegen RKC begint zaterdag om 18.30 uur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now and then ❤ @naomiveltman @siennaveltman

Een bericht gedeeld door Joël Veltman (@joelveltman) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Positano - Italy 🇮🇹 #DaysOff 👩🏼💕

Een bericht gedeeld door Nicolas Tagliafico (@tagliafico3) op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >