Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax geen favoriet kan zijn tegen club uit Premier League

Ajax bereikte vorig seizoen de halve finales van de Champions League, Ajax begon de huidige groepsfase met twee duidelijke zeges. En toch... toch vindt Erik ten Hag dat Ajax niet als favoriet aan de aftrap staat tegen Chelsea, dat uitkomt in de grootste competitie ter wereld.

22 oktober 2019 - 17:39
hagfavoajachecar
Favoriet of niet, Ten Hag verzint vast een clever plan. © Pro Shots

En als je aantreedt tegen een club uit de grootste competitie ter wereld – de Premier League dus – kun je simpelweg geen favoriet zijn, redeneert de trainer. Hoe goed zijn Ajacieden ook presteren, Ten Hag laat zijn ploeg niet in de favorietenrol duwen.

“Bespiegelingen vooraf kan ik niet zo veel mee,” maakt de trainer eens te meer duidelijk. Maar hij ontkomt er ook niet aan voor de confrontatie met Chelsea tijdens de derde speelronde in groep H. “We moeten zelfbewust, moedig en met vertrouwen voetballen.”

Maar ook een zelfbewust Ajax dat voetbalt met moed en vertrouwen uitstraalt kun je niet zien als de favoriet tegen het misschien wat afgebladderde Chelsea, aldus Ten Hag. “Ajax is geen favoriet als het moet aantreden tegen een ploeg uit de Premier League.”

Hoewel afgebladderd, Chelsea weet nog altijd wat het is om Europees goed te presteren. De Europa League werd vorig jaar winnend afgesloten, maar 'The Blues' raakten hun absolute sterspeler Eden Hazard kwijt aan Real Madrid en mochten vanwege een transferverbod geen inkopen doen. Een blessuregolfje maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.

Chelsea probeert zich onder Frank Lampard te spiegelen aan Ajax en de jeugd een kans te geven door jongelingen te koppelen aan de kwaliteit die de selectie heus nog herbergt. De moeilijke start van het seizoen verliep wat wankel, maar Chelsea nestelde zich alweer in de bovenste regionen van de Premier League.

Dat dwingt respect af bij Ten Hag. “Chelsea kan dit seizoen net zo ver komen als wij vorig jaar geraakten, maar wij hopen daar een stokje voor te steken. Ook de manier van spelen van Chelsea komt behoorlijk overeen met Ajax. Dat maakt het leuk om naar de ploeg van Lampard te kijken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >