Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kijkt uit naar ‘met emoties omgeven’ klassieker

Het laatste fluitsignaal van Ajax - Chelsea (0-1) voelt nog maar heel kort geleden, maar toch keek Erik ten Hag al vooruit naar de klassieker van zondag.

24 oktober 2019 - 12:09
ten-hag-12002
Chelsea-thuis is pas net gespeeld, maar Ten Hag blikte al vooruit naar zondag. © Pro Shots

De traditionele persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag vond ditmaal niet op vrijdag, maar al op donderdag plaats. Ten Hag kreeg dan ook vragen over zowel Chelsea-thuis als de klassieker. En dat terwijl Feyenoord donderdagavond nog tegen Young Boys speelt in de Europa League.

“In elk seizoen kom je dompers tegen. Die moet je verwerken en dan snel door naar de volgende wedstrijd,” blikte Ten Hag kort terug. “Tegen Chelsea hadden we niet de vorm van de dag, al had het ook anders kunnen lopen. De uitvoering aan de bal was niet goed, maar we streden wel als een team. Maar goed, er moet een streep onder en nu kijken we vooruit naar Feyenoord.”

Eén van de vragen was of het lekker is om gelijk Feyenoord te ontvangen als je zojuist tegen een teleurstelling in de Champions League bent aangelopen. Volgens Ten Hag zou het niet uit moeten maken of je dan Feyenoord of pak ‘m beet Fortuna Sittard of PEC Zwolle treft.

“Het moet niet uitmaken tegen wie je speelt. Je moet professioneel zijn, los van de tegenstander. Ik verwacht bij alle wedstrijd voor honderd procent de juiste houding.”

Toch weet de trainer ook best dat de klassieker anders wordt beleefd dan welke andere wedstrijd in de eredivisie ook. “Bij de klassieker komen bepaalde krachten en machten los. Bij beide teams. Het is een wedstrijd die met veel emoties is omgeven.”

Het is hoe dan ook weer schakelen voor de mannen van Ten Hag. “Chelsea en Feyenoord zijn natuurlijk niet te vergelijken. Chelsea is de top van Europa en de winnaar Europa League. Feyenoord is een totaal andere tegenstander. Daar moeten we ons op instellen. We weten wat dit soort wedstrijden losmaakt. Daar moeten we goed mee omgaan door te zorgen dat we snel in ons eigen spel komen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >