Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geniet in Mestalla van zijn ploeg, maar blijft ook kritisch

Als trainer zie je nooit een perfecte wedstrijd. En laten we eerlijk zijn, Ajax speelde ook geen perfecte wedstrijd. Wat zegt het dat Valencia-uit dan toch in een dikke 0-3-overwinning eindigde? Nou, dat Ajax gewoon heel erg goed is. Maar ook dat het nog beter kan!

03 oktober 2019 - 01:47
tenhag1920valajacar
Ondanks een nieuwe voetballes blijft Ten Hag het goed neerzetten. © Pro Shots

Het is een klein wondertje dat Valencia er niet in slaagde om te scoren, want het kreeg kansen zat. Een penalty werd echter genomen door de plaatselijke Jaap Stam en anders lag de fenomenale Andre Onana wel weer in de weg, zo constateerde ook Ten Hag.

“We hadden in verdedigend opzicht wat problemen, maar wij hebben ook Andre! Mede dankzij Andre konden we Valencia achterin nog veel grotere problemen bezorgen. En Hakim Ziyech was briljant. We weten dat hij dit kan, maar we moeten hem vaker vrijspelen,” aldus de trainer voor de camera van Ziggo Sport.

Ten Hag was sowieso goed in vorm, want hij wees niet alleen op de uitblinkers maar ook op zaken die met name in de achterste linie beter op orde moeten worden gebracht. “Er werd op rechts van ons vereist dat we doordekten, maar dat deden we niet. Dan heb je een probleem, want Valencia heeft een geweldige ploeg met geweldige voetballers en die speelden onze halfruimtes vrij.”

Dit deelde Ten Hag dan weer met Veronica, maar denk niet dat de trainer vergat om te genieten. Dat deed hij namelijk absoluut. Er was tegen het einde ook alle tijd in Mestalla om te genieten, want na de 0-3 van de voet van Donny van de Beek was Valencia geknakt en de wedstrijd gespeeld.

“Het lukt niet veel clubs om op bezoek bij Valencia met 3-0 te winnen. We zijn er echter nog lang niet en zullen deze groepsfase nog diep moeten gaan," stipte hij direct aan.“We moeten het blijven opbrengen om als elftal voor elkaar te vechten. Maar bij vlagen waren we geweldig, op basis van onze creativiteit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >