Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gelooft niet in ‘tweedejaarsdip’ voor Mazraoui

Noussair Mazraoui (21) beleefde vorig seizoen een geweldig voetbalavontuur. Wat goed is komt snel en die vlieger ging zeker op voor ‘Nous’. Het lijkt nu echter windstil en de vlieger ligt even op de grond.

31 oktober 2019 - 13:38
nous-12003
Mazraoui in actie, uit bij RKC Waalwijk. © Ajax Images

Mazraoui kwam vorig seizoen een beetje uit het niks en ontwikkelde zich als rechtsachter stormachtig. Dit seizoen is alles moeilijker en bovendien is daar de opmars van Sergiño Dest. Die laat zich ook niet zo makkelijk meer uit de basis spelen.

Ten Hag ging tijdens het perspraatje in aanloop naar PEC-uit in op de situatie. “Mazraoui heeft nog niet op het niveau van vorig jaar gezeten. Hij kende een moeilijke start van het seizoen met blessures en een rode kaart. Hij is ook veel later begonnen dan de rest.”

Inmiddels is hij fit. Uit bij RKC (1-2) stond hij door een schorsing van Nico Tagliafico in de basis. Het was zijn vijfde eredivisieoptreden dit seizoen, maar het oogt allemaal nog niet heel scherp.

Ten Hag: “Hij is de laatste twee weken fit. Hij moet gaan strijden voor zijn plek. Een fysiek en mentaal fitte Mazraoui is heel waardevol voor Ajax.”

De rechtsbackpositie bij Ajax is er eentje waar de doorstroming hard gaat. Gregory van der Wiel, Ricardo van Rhijn, Kenny Tete, Joël Veltman, Mazraoui, Dest... Zo snel als alles nu voor Dest gaat, zo rap ging het vorig seizoen voor Mazraoui. Bestaat zoiets als een tweedejaarsdip?

“Nee, daar geloof ik niet in. Dat is een fabeltje,” aldus Ten Hag. “Vorig seizoen draaide hij fantastisch. Hij toonde zijn potentiële waarde voor het elftal. Ik hoop dat hij dat snel weer kan laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >