Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Staat grasmat JC Arena verkeert tussen 'acceptabel' en 'uitstekend'

Hoe ligt de grasmat erbij in aanloop naar Ajax - Chelsea? Dat is een interessante vraag, waar we woensdag pas antwoord op verwachten te kunnen geven. Erik ten Hag deed in aanloop naar het treffen met de winnaar van de Europa League alvast een poging, al werden we niet onwijs veel wijzer.

22 oktober 2019 - 17:11
staatgrasnaamfajachecar
In aanloop naar Ajax - Lille werd snel een nieuw veld neergelegd. © Pro Shots

“Ik ben zaterdag na onze wedstrijd tegen RKC (1-2) direct een kijkje gaan nemen,” antwoordt Ten Hag met een knipoog op een vraag tijdens de Europese persbabbel. Toen de Ajacieden weer 'thuis' waren, was in het stadion het Amsterdam Music Festival (AMF) volop gaande. Pas net begonnen eigenlijk.

Zie je het voor je, Ten Hag die tussen het uitgaanspubliek een paar platen optilt om de staat van de grasmat te checken? Het was natuurlijk slechts een grapje! Serieuzer zijn de teksten van de trainer over de grasmat. Ten Hag eist een goed veld en we zijn al toe aan de tweede mat van het seizoen...

Vanuit de JC Arena wordt gegarandeerd dat het neerleggen van platen en het organiseren van een feestje geen negatieve invloed heeft op het podium van de voetballers, maar wat vertelt Ten Hags eerste indruk? Nou, het schommelt nog een beetje.

“Het veld ligt er uitstekend bij,” reageert de Ajaxtrainer in eerste instantie. “Ik inspecteer vaker het veld, ook als we een uitwedstrijd spelen, want de conditie van een grasmat is belangrijk. We hadden onze zorgen, maar ik ben net op het veld geweest en het ziet er acceptabel uit.”

En zo ging het veld in de JC Arena in amper drie seconden tijd en binnen dezelfde quote van 'uitstekend' naar 'acceptabel'. We hopen dat de halveringstijd woensdag iets langer duurt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >