Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Slechts' acht Ajacieden met Oranje onder 17 naar jeugd-WK

Er maken uiteindelijk 'slechts' acht Ajaxtalenten deel uit van de selectie waarmee Oranje onder 17 deelneemt aan het jeugd-WK. Die 'slechts' kun je enigszins ironisch opvatten, omdat Ajax met afstand hofleverancier is van de selectie en het zichzelf daarmee niet gemakkelijker maakt.

16 oktober 2019 - 16:03
slechtsachtjeugdwkcarkopie
Hansen gaat uit zijn dak na een treffer in de Youth League. © Pro Shots

We tikten er laatst al een berichtje over: er gaan zo veel Ajacieden naar het jeugd-WK in Brazilië dat er bijna geen spelers meer over zijn voor de aanstaande competitieduels en optredens van Ajax in de Youth League. De teller stopt nu bij acht, waar twaalf ook tot de mogelijkheden behoorde.

Het heeft er onder meer mee te maken dat de kampioenen van Oranje onder 17 naar het jeugd-WK worden gestuurd, als beloning voor winst van het EK afgelopen zomer, terwijl Ajax als beleid heeft dat jonge talenten zo snel mogelijk worden doorgeschoven om met meer weerstand te voetballen.

Sontje Hansen, Calvin Raatsie, Youri Regeer, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine, Steven Van der Sloot, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar zijn de geselecteerde Ajaxspelers. Zij missen tussen 26 oktober en 17 november meerdere (Europese) wedstrijden. Die periode is eigenlijk nog wat langer, omdat er al eerder wordt verzameld.

Brian Brobbey ontbreekt vanwege een blessure en Ryan Gravenberch maakt al deel uit van het eerste elftal, anders was er binnen de selectie vast een plekje voor ze. Er viel ook nog een aantal talenten af bij het omturnen van de voorlopige selectie tot een definitieve selectie.

“De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi is een stap verder en dus ontzettend belangrijk,” vertelde Said Ouaali recent aan De Telegraaf. De personele problemen in de competitie en Youth League worden door Ajax op de koop toe genomen.

Het zijn luxeproblemen waar andere clubs alleen maar van kunnen dromen: AZ en Feyenoord staan twee spelers af, van PSV is er eentje geselecteerd. Oranje onder 17 neemt het in de groepsfase van het jeugd-WK op tegen Japan, Senegal en de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen weet rond het eerste weekeinde van november of de knockout-fase wordt bereikt.

Ajax onder 19 moet ondertussen in de competitie een plekje bij de eerste acht zien te veroveren zodat het zich plaatst voor de kampioenspoule. Wanneer dit lukt, maakt het niet uit of er onderweg wat punten worden gemorst. Als de titel later echt op het spel staat, beginnen alle ploegen weer op nul.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1184461262434029569

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >