Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Problemen voor Ajax onder 19 in Youth League door jeugd-WK

Het is nog maar zeer de vraag welke spelers Ajax onder 19 kan laten aantreden tijdens de komende twee speelronden van de Youth League. De talenten van De Toekomst nemen het twee keer op tegen het sterke Chelsea, maar grote kans dat de internationals niet beschikbaar zijn.

09 oktober 2019 - 10:19
geenspelersmeerovercar
Het wordt puzzelen met spelers binnen de jeugd. © Pro Shots

Wat is er allemaal aan de hand? Het jeugd-WK voor spelers onder 17 jaar in Brazilië staat spoedig op het programma en Ajax beschikt over zo veel internationals dat het amper nog te doen is om een sterk elftal op de been te brengen, zo blijkt uit een reactie van de club tegenover De Telegraaf.

Het is bij Ajax beleid om talentvolle jeugdspelers zo snel mogelijk door te schuiven naar een hoger team, om hun ontwikkeling te versnellen dankzij de extra weerstand op een hoger niveau. Dit zorgt er nu alleen voor dat Ajax spelers tekort dreigt te komen.

Er zijn negen talenten van Ajax opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 18, er staan er nog eens drie op de reservelijst en er is een blessuregeval. De competitie gaat ondertussen gewoon door en rondom de duels van het eerste elftal tegen Chelsea komt ook de ploeg van John Heitinga twee keer in actie.

Er worden ten tijde van het WK – dat op de kalender staat tussen 26 oktober en 17 november, nog los van de voorbereiding – ook twee competitiewedstrijden gespeeld en misschien dat het dan lukt om goede resultaten te behalen met een nog jongere generatie spelers, maar in de Youth League wordt dit echt een stuk lastiger.

Het is ook al niet mogelijk om een beroep te doen op wat oudere jeugdspelers, omdat voor Jong Ajax drukke tijden aanbreken en het eerste elftal volop in actie komt. Het is geen optie om de geselecteerde spelers op De Toekomst te houden, ook al gaat het slechts om een jeugd-WK.

“Wij vinden het heel belangrijk dat jonge spelers meedoen aan een eindtoernooi. De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi is een stap verder en dus ontzettend belangrijk,” aldus Said Ouaali in De Telegraaf.

De hoofd jeugdopleiding van Ajax vervolgt: “Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe.”

Overigens zijn de gevolgen voor de nationale competitie kleiner omdat bij de eerste acht eindigen voldoende is voor een plekje in de kampioenspoule. En daarna begint iedereen weer op nul, dus dat is alvast een zorg minder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >