Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje mag zich opmaken voor eerste eindtoernooi sinds 2014

Het gaat gebeuren: na het missen van een EK en WK meldt het Nederlands elftal zich in de zomer van 2020 weer op een eindtoernooi. Die conclusie kunnen we best trekken na de overwinning van Oranje in en tegen Wit-Rusland. Georginio Wijnaldum was de grote man door twee keer te scoren.

14 oktober 2019 - 10:25
belarusuitcar
Van de Beek kan beter, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. © Pro Shots

De rake kopbal en kanonskogel van Wijnaldum werden gevolgd door een karige tweede helft, waarin de Wit-Russen zelfs de aansluitingstreffer wisten te forceren, maar de 1-2 werd over de streep getrokken. Het moet raar lopen wil Ronald Koeman zijn ploeg niet naar het EK loodsen.

Nee, in feite kun je stellen dat het EK is bereikt. Alleen het sterretje op Teletekst ontbreekt in de stand van groep C van de EK-kwalificatie. Het lijkt echter nog slechts de vraag of Oranje zich kwalificeert als groepswinnaar of nummer twee. Die strijd met Duitsland is nog onbeslist.

Alleen als het Nederlands elftal de resterende twee wedstrijden verliest en Noord-Ierland twee keer heel goede zaken doet tegen Oranje en Duitsland, kan het nog mislopen. Daar kun je je huis maar beter niet op verwedden, want grote kans dat je dan dakloos bent.

Viel er nog iets op in Minsk? Nou, met Donny van de Beek, Daley Blind, Quincy Promes en Joël Veltman stonden er maar liefst vier Ajacieden in de basis. En we zagen Matthijs de Ligt opnieuw niet geheel vrijuit spelen, iets wat hij ook voor het eerst hardop toegaf. De Ligt heeft het eventjes zwaar, maar dat komt vast allemaal wel weer goed.

Het duurt ook nog wel even voordat het EK wordt gespeeld, want dan praten we over de zomer van 2020. Het Nederlands elftal speelt dan tijdens de groepsfase in ieder geval twee wedstrijden in Amsterdam en misschien zelfs wel drie.

Eerst wachten over een maandje, begin november dus, de laatste kwalificatiewedstrijden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >