Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Op en top fitte Ajaxselectie zet koers naar Valencia

De Ajacieden konden relatief rustig aan doen dinsdag met het oog op hun awayday in Valencia. De selectie trainde 's ochtends nog op De Toekomst en houdt het vanavond in Mestalla bij een beetje acclimatiseren. Het goede nieuws is dat de selectie fitter oogt dan tot dusver het geval was.

01 oktober 2019 - 14:09
spelersvalajacar
Eens zien welke rol Ten Hag in gedachten heeft voor Donny! © Pro Shots

Hoe we nu weer aan die wijsheid denken te komen? Nou, er zijn door de club geen blessuregevallen gemeld. Alle toppers, de cowboys van Ajax zelf, zijn in het vliegtuig gestapt voor het tweede duel in groep H van dit nieuwe avontuur in de Champions League.

Alle spelers zijn stuk voor stuk 'opgetraind' na hun vakantie, iedereen is wedstrijdfit en de enige van wie we kunnen zeggen dat hij nog een stukje terugweg heeft te gaan, is Donny van de Beek. Maar ook hij heeft alweer volop speelminuten in de zo goed als herstelde hamstrings.

Ook Kik Pierie is gespot op Schiphol, net als Siem de Jong, Noa Lang, Perr Schuurs en wat andere spelers die niet altijd aan hun minuten toekomen. Er moeten ook nog wat spelers worden teleurgesteld, omdat er bij Europese wedstrijden slechts achttien namen op het formulier mogen worden geschreven. De grootte van de groep liegt er echter niet om, want ook Ajax onder 19 is van de partij.

Die topfitte selectie betekent een uitdaging voor Erik ten Hag, omdat hij een ideale basiself moet zien samen te stellen. Aan keuze geen gebrek, lijkt ons. De ingrediënten zijn voorhanden en de trainer moet er nu een maaltijd van maken die net zo smakelijk is als de gemiddelde Valenciaanse paella.

Als jij zelf de wijsheid in pacht denkt te hebben, kun je Ten Hag wellicht een voorzet geven door zelf alvast je ideale elf samen te stellen. Je dient hiervoor wel eventjes onze app te downloaden en als je vervolgens klikt op 'de tribune' wijst het daarna allemaal voor zich.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >