Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana riep per ongeluk nog 'Matthijs!' naar zijn verdedigers

Je hoort eigenlijk niemand roepen dat Matthijs de Ligt wordt gemist, maar we hadden 'm veel liever nog een tijdje in het shirt van Ajax zien voetballen. Ook voor Andre Onana was het vertrek van De Ligt even omschakelen, want hij bleef gewoon 'Matthijs!' naar zijn verdedigers roepen.

07 oktober 2019 - 08:56
onanamatthijscar
Onana roept inmiddels geen 'Matthijs' meer naar Veltman. © Pro Shots

Het was eventjes zoeken naar de juiste mix, maar toen Erik ten Hag vorig seizoen eenmaal de juiste opstelling had gevonden, kon je de elf namen zo'n beetje met je ogen dicht invullen. De rol die De Ligt vertolkte, was natuurlijk onwijs belangrijk. Zo belangrijk dat ook Onana moest omschakelen.

“Tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen riep ik nog steeds 'Matthijs!' om de verdediging goed neer te zetten. Het zat in mijn hoofd. Ik was het zo gewend om Matthijs te coachen dat ik zijn naam maar bleef roepen, terwijl hij allang was vertrokken,” aldus Onana tegenover onder meer Ajax Life.

De doelman zag dit seizoen al verschillende verdedigers kort voor zich spelen, maar het koppelen van Daley Blind aan Joël Veltman zorgde al voor de vastigheid waar Ajax altijd zo naar snakt. Die duidelijkheid doet Onana goed, zo bleek ook in het uitduel met ADO Den Haag (0-2). “Ik maak nu gelukkig geen fouten meer met de namen van de verdedigers en weet weer precies hoe het elftal beweegt.”

Het gaat achterin zelfs zo goed dat Ajax tijdens het tweede blok van het seizoen alleen tegengoals incasseerde tegen sc Heerenveen (4-1) en PSV (1-1), terwijl de heilige nul in de Champions League nog altijd onderdeel uitmaakt van het prachtige doelsaldo van 6-0. Dit is puur het gevolg van een goede wisselwerking, aldus Onana.

Het kan desondanks haast niet anders of de keeper staat sinds het vertrek van De Ligt te genieten van uitblinker Blind, toch? “Daley is een belangrijke speler en we weten allemaal hoe goed hij is, maar ook Daley heeft gewoon zijn werk gedaan. Zoals het verrichten van reddingen mijn werk is. Of ons werk, beter gezegd. We kwamen naar Den Haag om te winnen en dat hebben we gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >