Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Melchiot weet waar de kansen van Ajax liggen tegen Chelsea

Mario Melchiot (43) speelde vijf jaar voor Chelsea. Zijn hart klopt voor Ajax én de Engelse topclub. We spreken de tegenwoordige tv-producent over de kraker van woensdag.

22 oktober 2019 - 09:49
melchiot-1200
Melchiot speelde van 1999 tot 2004 voor Chelsea. © Pro Shots

De voormalig Ajacied timmert tegenwoordig vanuit Los Angeles aan de weg als uitvoerend televisieproducent. De geboren Amsterdammer maakt echter graag tijd om met ons vooruit te blikken op de confrontatie tussen de twee clubs waarvoor hij speelde.

“Ik heb in Amsterdam de liefde van de fans gevoeld en dacht: groter kan het niet. Tot ik in Engeland kwam.” Melchiot spreekt in ons derde magazine Ajax Life vrijuit over zijn voetbalverleden, zijn huidige bestaan en de wedstrijd van woensdag.

“In de Arena kon ik mijn ploeggenoten op het veld verstaan, dat was in Engeland ondenkbaar,” doelt Super Mario op de intensiteit op de Engelse tribunes. De voormalig Ajacied nuanceert wel door te stellen dat in Engeland veel meer topwedstrijden worden gespeeld.

Het is interessant van Melchiot te horen wat hij verwacht van de clash tussen zijn beide voormalige werkgevers. Zeker omdat 'Super Mario' zegt te weten waar de kansen van Ajax liggen en daar heeft hij ook zo zijn argumenten voor.

“Chelsea-trainer Frank Lampard speelt geen traditioneel Engels voetbal. Hij wil voetballen, hoog druk zetten en verwacht dat zijn spelers erg veel energie in de wedstrijd stoppen. Als de ruimtes tussen de linies te groot worden, kan Ajax zich onder de druk vandaan spelen. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar voetballend is Ajax een stap verder.”

Een ander probleem voor Chelsea is de arbitrage, meent Melchiot. “Chelsea krijgt in de Champions League geen Engelse scheidsrechter. Daardoor kunnen de spelers niet hetzelfde energielevel brengen. Dat verschilt echt en daardoor wordt het ritme voor Chelsea anders.”

“Als Dusan Tadic zich laat terugzakken tussen verdediging en middenveld zie ik ook kansen. Waar Chelsea zwak is? Juist, centraal. Daar zijn de schommelingen en daar kun je ze pakken,” klinkt het vastberaden.

Een voorkeur voor Ajax of Chelsea spreekt de 22-voudig international niet uit. Hij bewaart aan beide clubs goede herinneringen en heeft bij beide clubs goede contacten. “Waarom zou ik hier dan zeggen dat ik hoop dat een van de twee wint?”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Melchiot of wil je ‘gewoon’ voortaan ons magazine ontvangen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >