Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Luid applaus voor invaller Van de Beek in... De Kuip

Dat het Nederlands elftal met 3-1 won van Noord-Ierland was ondanks de moeizame wedstrijd geen verrassing, maar dat invaller Donny van de Beek in De Kuip werd getrakteerd op een luid applaus voelde toch een beetje bijzonder.

11 oktober 2019 - 08:26
beek-1200
Als Ajacied invallen in De Kuip onder luid applaus. Donny maakte het mee. © Pro Shots

De middenvelder van Ajax begon tegen de Noord-Ieren op de reservebank, omdat bondscoach Ronald Koeman vasthield aan een middenrif met Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Marten de Roon.

Vanaf de bank zag hij hoe Oranje ploeterde in De Kuip. Voor rust was er echt geen bal aan en schoven de internationals, met Daley Blind in de basis, de bal plichtmatig een beetje rond. Voor de Noord-Ieren was het geen enkel probleem om het hoofd boven water te houden.

Het was pover, zoals dat zo mooi heet. Het leek alsof Oranje dacht de missie op halve kracht ook wel te kunnen voltooien en precies die instelling zorgde voor een oersaaie pot.

Het duel ontbrandde pas toen de bezoekers een kwartier voor het einde heel brutaal op voorsprong kwamen via Josh Magennis. Blind gleed uit, de voorzet kon komen en Matthijs de Ligt verloor het kopduel van Magennis. Plots had Oranje een probleem.

Van de Beek stond toen al op het veld, want na ruim een uur mocht hij invallen voor De Roon. De Ajacied zal daarbij even flink in de war zijn geraakt, want hij betrad onder luid gejuich het veld in De Kuip. Dat zal wat onwerkelijk hebben gevoeld... 

"Als je er in komt, moet je het elftal wat extra’s brengen. Dat ging wel prima. We hebben het goed ingevuld,” zei Van de Beek na afloop tegen het Algemeen Dagblad. "In de eerste helft ging de bal niet snel genoeg rond. We moeten dat goed terugkijken en analyseren. Uiteindelijk boeken we wel een hele belangrijke overwinning. We hebben veerkracht getoond."

De achterstand maakte in elk geval iets los bij Nederland en binnen tien minuten tijd werden de verhoudingen hersteld en stond er via Memphis Depay (2x) en invaller Luuk de Jong alsnog een 3-1-eindstand op het scorebord.

Daarmee zet de ploeg van Koeman inderdaad een enorm grote stap richting kwalificatie voor het EK2020.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >