Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Kees Momma noemt tekenen JC Arena ‘moeilijkste tekenopdracht ooit’

Een mooi moment donderdagavond in De Wereld Draait Door. De bekende autistische Kees Momma toonde daar op live tv zijn levensechte tekening van de Johan Cruijff Arena.

11 oktober 2019 - 10:36

Kees is de hoofdpersoon uit de bekroonde documentaire Het Beste voor Kees, waar nu een vervolg op moet komen met de werktitel ‘Kees vliegt uit’. Het idee is deze documentaire in première te laten gaan in het Ajaxstadion.

De presentatie van zijn tekening van de Arena op live tv was dan ook het startschot voor een crowdfundingactie, waarmee Doclines – in samenwerking met HandicapNL – de vervolgdocu gefinancierd wil krijgen.

Het was mooi te zien hoe Kees zijn eerste stappen in de Johan Cruijff Arena zette. De Velpenaar heeft niks met voetbal, maar met architectuur des te meer. Zwaar onder de indruk liet hij zich door het stadion leiden.

Het kostte Kees bloed, zweet en tranen, maar toch lukte het hem de opdracht te voltooien. Het was naar eigen zeggen zijn moeilijkste tekenopdracht ooit. Al die duizenden zitjes en vooral die stalen buisconstructie... Zijn worsteling met de tekening is in het filmpje hierboven goed te zien.

Met het opgehaalde bedrag willen Doclines en HandicapNL niet alleen de documentaire, maar ook betere zorg en huisvesting voor mensen met autisme realiseren.

Dat laatste is hard nodig. Kees maakt zich bijvoorbeeld grote zorgen over wat er met hem gebeurt als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen. Met de documentaire 'Kees vliegt uit' willen Kees en zijn ouders meer aandacht vragen voor mensen met autisme voor wie het moeilijk is goede zorg en huisvesting te vinden.

Wat leuk is: als je doneert, ontvang je ook een digitale kaart van het kunstwerk van Kees.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >