Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax naar derde plek via fijne zege op Excelsior

Jong Ajax draait lekker en won vrijdagavond op bezoek bij Excelsior met 1-3. Jurgen Ekkelenkamp was namens de ploeg van Mitchell van der Gaag eenmaal trefzeker en ook Lassina Traoré wist weer het net te vinden. Twee keer zelfs.

26 oktober 2019 - 08:50
jong-ajax-12001
Van Gelderen ontwijkt doelman Damen, die net effe eerder bij de bal is. © Pro Shots

Bij Jong Ajax was Ryan Gravenberch afwezig. Dit kan erop duiden dat hij bij de selectie zit voor de klassieker van zondag. Dat zou een mooie opsteker voor de middenvelder zijn. Carel Eiting, Noa Lang en dus Ekkelenkamp stonden wel aan de aftrap.

Laatstgenoemde opende de score door van dichtbij binnen te tikken, waarna Traoré tweemaal de kans had de score te verdubbelen. Dit lukte niet, waardoor de Rotterdammers iets meer van zich af gingen bijten, zonder doelman Dominik Kotarski daarbij echt in de war te brengen.

Na de thee kwamen de Jong Ajacieden goed weg, want de thuisploeg schoot de bal al na veertig tellen tegen de paal. Excelsior had duidelijk een preek ontvangen in de kleedkamer en ging er vol voor. Toch viel de goal aan de andere kant en weer was het Traoré die raak mikte.

De treffer van de Burkinees werd in eerste instantie nog afgevlagd wegens buitenspel, maar na wat overleg hier en daar werd het doelpunt alsnog toegekend. Excelsior-aanvoerder Sander Fischer verloor iets later zijn hoofd en kreeg geel wegens zeuren op de arbitrage. Toen hij daar vervolgens óók nog iets van zei, zag hij zijn tweede geel en kon hij richting kleedlokaal.

Toch kwam Excelsior met tien man nog tot 1-2 via Rai Vloet, maar Traoré maakte vlotjes erna zijn tweede en Ajax’ derde van de wedstrijd. De spits staat nu bovenaan de topscorersranglijst met alweer elf treffers achter zijn naam.

Jong Ajax klimt dus weer een plekje op de ranglijst. Het verschil met koplopers Cambuur en De Graafschap is nog maar drie puntjes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >