Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Europese avondjes vallen directeur Overmars zwaar

Marc Overmars (46) is ruim zeven jaar de voetbaldirecteur bij Ajax. En dus praat hij al die tijd over inkomende en uitgaande transfers, jeugdspelers die doorbreken en geld dat moet rollen. Maar nu, desgevraagd, even niet. Het verhaal in ons magazine gaat niet over transfers, maar over Overmars zelf.

18 oktober 2019 - 14:33
overmarseuzwaarcar
Overmars heeft na een Europees avondje een goed kopje koffie nodig. © Pro Shots

Terwijl hij bij een Amsterdamse slager in de rij staat, wordt Overmars aangesproken door een tachtigjarige man, die hem vertelt zo te genieten – als vanouds – van de Europese avondjes van Ajax. En dat op zijn oude dag.

Overmars vertelt het verhaal terwijl Ajax net aan een nieuwe campagne in de Champions League is begonnen. “Daar doe je het toch mede voor: het plezier dat het anderen brengt,” zegt Overmars tegenover Ajax Life. “Ik vind het een mooi compliment. Voor ons. Voor mij ook.”

“En op zo'n moment besef je ook: jeetje, dat ik dit zelf mag meemaken. In 1995 was ik er als speler bij betrokken, nu als bestuurder,” vervolgt hij. Overmars is even stil. De herinnering aan dat moment in de slagerij raakt hem echt.

“Weet je, vanuit mezelf sta ik er te weinig bij stil wat we bereiken. Dat had ik als speler al. Ik ben op tig verschillende vlakken binnen de club aan het schakelen. Eigenlijk ben ik continu in mijn hoofd bezig. Dat kost veel energie,” geeft de directeur prijs.

“Na Europese wedstrijden ben ik de volgende dag soms meer moe dan ik was als speler. Dat meen ik echt. Rondom de thuiswedstrijd tegen Apoel Nicosia (2-0) in de voorronde was het helemaal erg, los van dat ik er niet aan moest denken dat we in de Europa League terecht zouden komen. Na die wedstrijd was ik echt gesloopt.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Overmars of wil je ‘gewoon’ voortaan ons magazine ontvangen? Sluit je aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >