Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eindelijk 'realistische' Ajacieden in FIFA20!

Ajax heeft al een poosje allerlei samenwerkingen met EA Sports, maar de digitale Ajacieden in de FIFA-games leken vaak maar amper. Concurrent Pro Evolution Soccer (PES) deed het op dat vlak elk jaar stukken beter. Daar komt mogelijk snel verandering in, zo maakte Ajax vrijdag bekend.

25 oktober 2019 - 13:15
fifa-ajax-1200
Het duurde even, maar dan krijg je ook wat! © EA Sports

Ajax en EA Sports komen 30 oktober met een update voor FIFA20, waarmee de officiële hoofdscans van de selectie in het spel FIFA 20 worden ingeladen. Ajax is de eerste Nederlandse club met realistische gezichten in de game. En dat is echt wel tof nieuws!

Er is al jaren een soort van strijd gaande tussen fans van FIFA en PES over welk van de twee voetbalgames beter, mooier of toffer is. Wij mengen ons niet in die discussie, maar duidelijk was wel dat PES het won als het gaat om digitale Ajacieden die lijken op 'hun echte ik'. Daarin lijkt FIFA de strijd nu in evenwicht te gaan brengen.

Voor het scannen van de spelershoofden vloog een team van spelontwikkelaar EA Sports uit Canada in. Met hypermoderne fotoapparatuur zijn de spelers van Ajax vastgelegd. Hierbij werd gebruik gemaakt van zeventien camera-punten en zeventien flitsers om een gedetailleerde animatie te creëren.

De update komt beschikbaar via de PlayStation 4, Xbox One en PC. Zodra je als gamer de update van FIFA 20 hebt gedownload, kun je aan de slag met de echt lijkende Hakim Ziyech, Quincy Promes of Donny van de Beek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >