Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over RKC Waalwijk – Ajax

De ploeg van Erik ten Hag gaat zaterdagavond voor het eerst in vijf jaar weer op bezoek bij RKC Waalwijk. Om voor een goede start van het derde eredivisieblok te zorgen, moet er worden gewonnen in het Mandemakers Stadion. Daarom hier drie dingen die je moet weten over RKC – Ajax.

19 oktober 2019 - 13:28
Copyright-ProShots-726760
Veltman was de laatste keer in Waalwijk trefzeker. © Pro Shots

Hakim zijn honderdste voor Ajax
Hakim Ziyech staat voor een mooie mijlpaal. De creatieve aanvaller kan namelijk tegen RKC zijn honderdste eredivisiewedstrijd in dienst van Ajax spelen. Ziyech trad vorig seizoen al toe tot de Club van 100, nadat hij tegen Feyenoord zijn honderdste officiële Ajaxduel speelde. Tegen RKC kan de Marokkaan opnieuw die magische grens bereiken, deze keer wat betreft het aantal wedstrijden namens Ajax in de eredivisie.

Ziyech kwam in de zomer van 2016 over van FC Twente en sindsdien was hij in de eredivisie liefst tachtig keer betrokken bij een doelpunt. In de 99 competitieduels die de linkspoot voor Ajax speelde, maakte hij 36 doelpunten en gaf hij 44 keer een assist. Ziyech is al drie jaar op rij de meest waardevolle speler in de eredivisie. Tegen RKC worden zijn uitstekende prestaties dus beloond met een mooie mijlpaal.

RKC waakt voor slechtste seizoensstart ooit
RKC is momenteel de hekkensluiter in de eredivisie. De ploeg uit Waalwijk is nog maar één verliespartij verwijderd van de slechtste seizoensstart van een eredivisieclub ooit. De Brabanders moeten dus op zijn minst een punt zien te pakken tegen Ajax om geen negatief record op naam te krijgen. Een resultaat halen tegen de koploper wordt zeker niet gemakkelijk, aangezien de Ajacieden al 31 jaar ongeslagen zijn in Waalwijk.

Je zou misschien zeggen dat de Brabanders zich gaan ingraven om een punt af te dwingen tegen Ajax, maar daar wil RKC-trainer Fred Grim niks van weten. “Daar hebben wij het team helemaal niet voor. We kunnen goed voetbal spelen, maar het scoren en het voorkomen van doelpunten moet gewoon veel beter,” aldus de oefenmeester voor de camera van Fox Sports.

Tadic draagt regenboogband
Alle aanvoerders in het betaald voetbal dragen dit weekeinde een regenboogband om de bovenarm. Ajaxcaptain Dusan Tadic treedt tegen RKC dus niet met de traditionele zwart-rode band aan, maar met een band in regenboogkleuren. Het initiatief is sinds enkele seizoenen vaste prik op de voetbalagenda, om onder andere aandacht te genereren voor LHBTI-acceptatie in het voetbal.

De campagne is niet alleen voor bedoeld voor de bovengenoemde groep, maar voor iedereen die worstelt met de eigen identiteit. De regenboogband moet uitstralen dat voetbal voor iedereen is, ongeacht de huidskleur, religie, ras, culturele achtergrond of seksuele voorkeur.

Niet alleen de aanvoerders in het betaald voetbal dragen hun steentje bij, want ook de coaches, scheidsrechters en presentatoren van Fox Sports doen mee aan het initiatief. Zij zullen speciale regenboogspeldjes dragen. Daarnaast zijn de verslaggevers van Fox in het bezit van speciale regenboogmicrofoons.

RKC Waalwijk en Ajax trappen zaterdagavond om 18.30 uur af in het Mandemakers Stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >