Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over ADO Den Haag – Ajax

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. Traditiegetrouw is de uitwedstrijd in de hofstad altijd een lastige. Geen uitsupporters, kunstgras en een vroege aftraptijd. Daarom hier drie dingen die je moet weten over ADO Den Haag – Ajax.

05 oktober 2019 - 12:24
Copyright-ProShots-28464681
Vorig seizoen werd ADO eenvoudig opzij gezet (5-1). © Pro Shots

ADO is koning van de spelhervattingen
Het is voor Ajax zaak om zondagmiddag scherp te zijn tijdens spelhervattingen. ADO gaat namelijk aan kop in het klassement wat het aantal doelpunten uit een standaardsituatie betreft. Het lukte de ploeg uit Den Haag dit seizoen al zeven keer om te scoren uit een dood spelmoment. Daarnaast moeten Tom Beugelsdijk, Michiel Kramer, Lex Immers en Aaron Meijers in de gaten worden gehouden. Het viertal was in de vorige ontmoetingen met Ajax goed voor vijf goals.  

Ajax heeft het op bezoek bij ADO overigens altijd wel lastig, maar toch spreken de onderlinge resultaten in het voordeel van Ajax. In de 45 keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband, won Ajax 24 keer, speelde het tien keer gelijk en bleef het elf keer puntloos. De laatste thuisoverwinning van ADO op Ajax dateert van maart 2011, toen de Hagenezen er in de slotfase met de winst vandoor gingen (3-2).

Midden-Noord blijft eerste twaalf minuten leeg
Het uitvak in Den Haag zal zondagmiddag wederom niet gevuld zijn met Ajacieden. Het is inmiddels al het dertiende jaar op rij dat Ajax het op bezoek bij ADO zonder uitsupporters moet doen. De clubleiding heeft daarom besloten om de wedstrijd in de hofstad te boycotten. Waar de beleidsmakers normaal gesproken plaats nemen op de tribune van het Cars Jeans Stadion, reizen ze nu uit protest niet af naar Den Haag.

Niet alleen aan Ajaxzijde zijn er protesten gaande, want ook onder de supporters van ADO heerst onvrede over het verbod op uitsupporters. De fanatieke aanhang van de club uit Den Haag zal die onvrede tijdens de eerste twaalf minuten van de wedstrijd uiten. Uit protest blijft een deel van het vak Midden-Noord leeg in de openingsfase van het duel.

“Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om 500 uitsupporters te begeleiden. We hebben toch een van de best beveiligde stadions van Nederland? Wij vinden dat uitsupporters erbij horen en zullen als twaalfde man ons daarom de eerste twaalf minuten niet begeven op de tribune,” aldus supportersvereniging FCDH.

Groenendijk verwacht strijdbaar ADO
Voor ADO is het thuisduel tegen Ajax de wedstrijd van het jaar. De Hagenezen geven tegen de Amsterdammers altijd net even wat meer dan tegen een andere ploeg. ADO-trainer Alfons Groenendijk denkt dat zijn spelers het desondanks lastig zullen krijgen tegen Ajax, maar eist wel vechtlust van zijn ploeg. “Natuurlijk is Ajax de grote favoriet, maar je moet altijd in staat zijn om er een strijd van te maken,” vertelt de trainer tijdens de persbabbel.

“Als je tegen topclubs wil winnen, dan moet alles meezitten. Ik verwacht een ADO dat zal strijden voor iedere meter. We willen in het begin proberen om het publiek erachter te krijgen. We moeten Ajax proberen aan te pakken,” sluit Groenendijk af.

ADO en Ajax trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in het Cars Jeans Stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >