Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest: ‘We beginnen wat meer pijntjes in het team te krijgen’

Het voetballeven van Sergiño Dest (18) zit in een stroomversnelling die zijn weerga niet kent. De jonge Ajacied slikte woensdagavond zijn eerste Champions League-teleurstelling na een nipte 0-1-nederlaag tegen Chelsea.

24 oktober 2019 - 09:25

De rechtsback stond wederom in de basis van Erik ten Hag en werd vanaf de tribune bekeken door de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter. Dest staat voor de keuze: Oranje of de Amerikaanse nationale ploeg. De verdediger lijkt er wel uit en maakt vermoedelijk in de week na Feyenoord-thuis zijn keuze kenbaar.

Berhalter keek woensdag in een uitverkochte Johan Cruijff Arena niet alleen hoe Dest zich staande hield, want bij Chelsea staat de Amerikaan Christian Pulisic onder contract. De nationale keuzeheer zag dat Ajax op enkele fases na nooit echt lekker in zijn spel kwam. Dest had daar bij AT5 een verklaring voor.

“Een paar spelers zijn vermoeid. We beginnen wat meer pijntjes in het team te krijgen. Ik denk dat dat misschien wel een rol speelt. Uiteindelijk ligt het ook aan onze focus en concentratie. Die moet gewoon beter.” Pijntjes zijn prima te bevatten, maar een gebrek aan focus en concentratie klinkt toch ietwat vreemd. Hoe dan als je tegen Chelsea speelt...?

“Als we vandaag hadden gewonnen, stonden we op negen punten en staken we boven de rest uit. Nu wordt het weer spannend. Ik denk dat wij gewoon niet gefocust waren. De passes die normaal wel aankomen, kwamen vandaag niet aan.”

Over de al dan niet terecht afgekeurde treffer van Quincy Promes wilde Dest het niet hebben. “Je kunt er toch niks meer aan veranderen,” klonk het volwassen.

Beter nieuws kwam er later op de avond uit Lille. Daar trof Nanitamo Ikone ver in blessuretijd doel, waardoor Lille - Valencia in 1-1 eindigde. Ajax en Chelsea hebben nu elk zes punten uit drie duels. Valencia volgt met vier punten en Lille heeft er eentje.

Van Chelsea kun je verliezen, maar het is wel zaak dat focus en concentratie zondag wel aanwezig zijn als de klassieker om 16.45 uur wordt afgetrapt. Een duel waar Dest, ondanks de midweekse teleurstelling, naar uit kijkt.

“De klassieker. Daar hebben we heel veel zin in. Dan moeten we het weer oppakken en laten zien dat we het kunnen. Ik doe gewoon mijn best en probeer zo goed mogelijk voor het team te spelen. Als ik ook nog belangrijk kan zijn, dan is dat heel mooi.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >