Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind prijst ‘fantastische’ Onana vanaf zijn roze wolk

Voor Daley Blind waren het bijzondere dagen. Hij werd vader van zoontje Lowen en vloog kort erna richting Valencia om zijn ploeg aan een zege in Mestalla te helpen.

03 oktober 2019 - 11:46
blind-12002
Blind zit goed in zijn vel en dat merk je tijdens de wedstrijden. © Pro Shots

In de mixed zone van het machtige Mestalla vertelde Blind aan onder andere Ajax Life over de roze wolk waar hij momenteel op vertoeft.

“Ik zit in een goede periode voor mezelf. De naam wilde ik nog even geheim houden, maar de trainer had het al verklapt, volgens mij, haha! Dat de bevalling zo viel dat ik er in Valencia alsnog bij kon zijn, was mooi. Als het niet was uitgekomen, dan was ik gewoon thuis gebleven.”

Maar Blind bleef niet thuis en stapte - wat later dan zijn ploeggenoten - in het vliegtuig naar Spanje. “Mijn vrouw en de baby maken het goed, dus was het voor mij ook makkelijker om te gaan. Mijn vrouw zei ook: ‘Ik weet dat je graag wilt spelen, dus ga maar.’”

En spelen deed Blind. Hij kwam terecht in een zinderende wedstrijd, waarin de thuisploeg niet scoorde, maar de kansen daarvoor wel degelijk kreeg. Blind was zich ervan bewust en prees zijn doelman.

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd, ondanks dat we vrij snel op 0-2 kwamen. Zij kregen ook goede mogelijkheden en ik denk dat Onana fantastisch voor ons was. We hadden vooral in de eerste helft veel moeite met hun linkerkant. We konden er moeilijk de vinger op leggen hoe dat precies stond voor rust.”

Volgens de verdediger had Ajax dat na de thee stukken meer op orde. “Toen deden we dat een stuk beter. We hadden toen wat meer de controle, ondanks dat zij soms lang in balbezit waren. Ze creëerden echter vrij weinig kansen meer, al greep Onana nog een keer of twee écht heel goed in.”

Toen Donny van de Beek de 0-3 op het scorebord bracht, was het verzet van de thuisploeg wel echt gebroken. Wie louter naar de uitslag kijkt kan het idee krijgen dat Ajax een makkelijke avond had, maar het had over het nodige fortuin niet te klagen: ballen op de paal, een hopeloos ingeschoten strafschop…

Blind: “Het geluk dwing je ook af. Bij vlagen speelden we echt heel goed, maar er waren ook fases waarin we het een beetje kwijt waren. Dat moeten we snel verbeteren. Gelukkig hebben we voorin jongens tussen de linies lopen die wel raad weten met de ruimte die er was.”

Het roept de vraag op wat de status van Ajax is in Europa. Ziyech liet weten dat hij Ajax nog altijd geen Europese top vindt en ook Blind kiest zijn woorden zorgvuldig.

“We kunnen ons in elk geval meten met de Europese top. We lieten al tegen ontzettend veel grote clubs zien dat we goed spel op de mat kunnen brengen. We kunnen ook flink strijd leveren, als het moet. We zijn gewoon ontzettend snel gegroeid als team en de ervaring van vorig seizoen neem je ook weer mee. Iedereen kent de speelstijl en weet wat we willen.”

“Als het niet loopt dan moet je soms knokken,” vervolgt Blind. “We hebben momenteel een goede mix van spelers om precies dat uit te voeren. Niet heel veel ploegen winnen met 0-3 in Mestalla.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >