Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Audio: Luister mee hoe RTV Rijnmond moed al snel in de schoenen zakt...

Voor Ajacieden is niet alleen de dag van de klassieker leuk om naartoe te leven. Nee, de nasleep van alweer een gewonnen klassieker is net zo prettig. Je weet zeker dat de klassieker in de Johan Cruijff Arena wordt gewonnen. Dit keer dus met 4-0. Daarna is het tijd om na te genieten, bijvoorbeeld met het commentaar van Radio Rijnmond.

27 oktober 2019 - 21:54

Wij hebben AT5 als stadszender en dat is heerlijk, want daar mag je typisch Amsterdams zijn in je doen en laten. En als er iemand typisch Amsterdams scherp en humoristisch is, dan is het wel AT5. Je vindt in RTV Rijnmond een absolute tegenpool voor Rotterdam en omstreken.

Ze zijn bij Radio Rijnmond in het bijzonder misschien wel fanatieker in hun doen en laten en dat zorgt heel soms voor een hoge piek, maar vooral voor veel diepe dalen. En dat is stiekem wel zo leuk, want het grote lijden wordt door de verslaggevers net zo gecultiveerd als de supporters.

De moed zakte het verslaggeversduo al na twee minuten in de schoenen. “Komt de kans, komt de redding. Doelpunt alweer voor Ajax... Ach, ach, ach,” klinkt het in de microfoon. En binnen zeven minuten was het voor de tweede keer raak. “Dit gaat een heel, heel, heel zware middag worden.”

Denk overigens niet dat de audio-omlijsting van de 3-0 ertussenuit is geknipt, wel is op één of andere manier het commentaar van het derde en vierde Ajaxdoelpunt omgedraaid. Dat is een kleinigheidje en maakt verder ook niet uit.

We moeten Radio Rijnmond sowieso een klein complimentje maken voor het 'gewoon' online zetten van de audio. Dat is de laatste tijd nogal eens anders geweest als klassiekers niet naar wens verliepen. En wij zijn dan ook weer zo dat we het er nu eventjes inwrijven. Dat hoort bij een klassieker.

Vroeg of laat gebeurt het weer andersom. Waarschijnlijk laat...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >