Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint ondanks vele gemiste kansen en dit viel ons op

De Ajacieden hebben weer drie punten aan hun totaal toegevoegd. Dat is op zich niets nieuws, maar de ploeg van Erik ten Hag mocht zich gelukkig prijzen dat het de rekening niet kreeg gepresenteerd. Ajax bleef namelijk maar kansen missen en het uitduel met ADO Den Haag had op een dag als vandaag ook anders kunnen eindigen dan 0-2.

06 oktober 2019 - 14:06
verslagwinstadoajacar
Huntelaar was qua scherpte voor de goal een goed voorbeeld voor de rest. © Pro Shots

Ziyech maakt zich boos
Hakim Ziyech leek zich in de eerste tien minuten een beetje te storen aan zijn medespelers. De start van Ajax was inderdaad wat weifelend en dus besloot de spelmaker zich op te winden. Ziyech zette een dribbel in en schakelde op die manier drie ADO-verdedigers uit, waarna hij met een simpel tikje Klaas Jan Huntelaar in staat stelde om de score te openen. Als dank werd Ziyech – spelend met Urby-mouwtjes en verstopte handen – beloond met wat dubieuze liedjes gezongen door de ADO-aanhang, maar zulks zijn we wel gewend tijdens deze uitwedstrijd.

Midden-Noord eerste twaalf minuten leeg, maar weinig knuffelig
Het kon niet missen tijdens de eerste twaalf minuten van het treffen tussen ADO Den Haag en Ajax: Midden-Noord bleef leeg. Dit gebeurde uit protest tegen het wederom ontbreken van uitfans. Niet alleen Midden-Noord protesteerde, want de Ajaxdirectie besloot deze uitwedstrijd te laten voor wat het is. Het woord is nu aan de KNVB.

Het is positief om nu ook eens vanuit ADO-supporters te horen dat ze graag Ajacieden welkom heten in het uitvak, maar er gebeurden ook negatieve dingen. Hagenezen zongen tijdens de eerste helft diverse rare liedjes, al was de tekst gelukkig niet altijd goed te verstaan. We konden opmaken dat Daley Blind en Hakim Ziyech het moesten ontgelden.

Laten we het erop houden dat de ADO-supporters stukken minder knuffelig waren dan een paar weken geleden in De Kuip, toen er nog knuffels naar de thuisvakken werden gegooid om in te zamelen voor de zieke kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis...

Niet opletten Dest exemplarisch voor slechte afronding Ajax
Dit keer dus geen knuffelregen bij ADO, maar wel een kansenregen. Het regende overigens sowieso tijdens een groot deel van de wedstrijd. Ajax is nooit op zijn allerbest wanneer het hemelwater uit de lucht valt, al betrof het dit keer vooral de afronding. Die was nogal gebrekkig. Waarom? Dat is een goede vraag. Bedoeld of onbedoeld beeldde Sergiño Dest het gebrek aan scherpte in de aanval bijzonder goed uit.

De rechtsback had zich al omgedraaid en rende terug naar achteren, terwijl Ajax veel meer had kunnen doen met de rebound nadat ADO-keeper Koopmans de bal niet onder controle wist te krijgen. De schietpoging was eens te meer van Ziyech. Dest kreeg de volle laag van medespelers en trainer, die het zagen gebeuren terwijl de rechtsback in eerste instantie geen idee had.

Het is overigens niet helemaal eerlijk om nu alle vingers richting Dest te wijzen, want de verdediger kon er niets aan doen dat drie teamgenoten een counter onsuccesvol wisten af te ronden. De zwakke Quincy Promes, Dusan Tadic en Ziyech slaagden er gedrieën niet in om de ADO-keeper te passeren en de marge te vergroten. Het vervelende is ook dat gemiste kansen geen garantie vormen voor meer gevaar, zoals we in de tweede helft hebben gezien, al maakte David Neres die slecht uitgespeelde counter in de slotfase gelukkig goed.

Huntelaar tenminste wel scherp voor de goal
Huntelaar leek Ajax een gemakkelijke middag te bezorgen in de Hofstad door na een klein kwartiertje de score te openen. De spits bewees eens te meer zijn waarde en was van de Ajacieden de scherpste voor het doel van allemaal. Precies zoals we met alle plezier van 'The Hunter' zijn gewend. De cijfers van de 36-jarige Huntelaar liegen er niet om: op het moment van scoren was dit naast twee assists zijn vijfde doelpunt in amper 262 speelminuten in de eredivisie.

Ondanks het geven van het goede voorbeeld kon Huntelaar zijn ploeggenoten niet inspireren, want in het vervolg van de wedstrijd werden de grootste kansen gemist. De spits van dienst en de enige echte nummer negen van Ajax zal het ongetwijfeld met lede ogen hebben toegezien....

Tagliafico heeft zijn schorsing alweer te pakken
Een overtreding van Nico Tagliafico al vroeg in de tweede helft betekende alweer zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Let wel, dat is puur gemeten over negen potjes in de eredivisie. Tagliafico ging tegenover een Hagenees iets te Argentijns een duel aan en kreeg hiervoor een bekeuring.

Het is een gele kaart waar een staartje aan vastzit, want een vijfde gele kaart levert automatisch een schorsing op. Dit betekent dat Tagliafico niet van de partij is tijdens RKC-uit. Zijn beschikbaarheid voor de klassieker komt niet in gevaar en een nieuwe schorsing is weer diverse gele kaarten weg, maar met Nico weet je het natuurlijk maar nooit, haha.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >