Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen live op televisie hard onderuit tegen PSV

Het goede nieuws op lange termijn is dat de eerste live-wedstrijd op televisie een feit was, maar de beelden ziet Ajax Vrouwen voorlopig misschien liever niet terug. De ploeg van Danny Schenkel kreeg op De Toekomst een flinke dreun van PSV, dat met maar liefst 1-4 won.

14 oktober 2019 - 11:08
ajapsvvrouwenlivecar
Ook Bakker beleefde als linksachter een moeilijke middag. © Pro Shots

Ajax Vrouwen is zoekende tijdens de eerste fase van seizoen 2019/2020. Zozeer zelfs dat diverse speelsters die je eerder voorin verwacht in de verdediging werden neergezet in de hoop om meer voetbal in de ploeg te krijgen.

Het werd voor centrale verdedigster van dienst Desiree van Lunteren echter een zware middag op een meer dan goed gevuld sportpark. PSV bleek iets sneller in de omschakeling, effectiever en gehaaider, waardoor zo'n beetje iedereen uitbraak gevaarlijk was en er vier keer werd gescoord.

Ajax Vrouwen bracht kort na rust uit een spelhervatting de spanning terug via een rake kopbal van Van Lunteren, maar net toen het slotoffensief op poten werd gezet, beslisten de bezoekers uit Eindhoven een kwartier voor tijd de wedstrijd met een vlot uitgevoerde counter.

Joëlle Smits en Katja Snoeijs scoorden twee keer en er was weinig wat keepster Lize Kop hier tegenin had te brengen. De schoten op doel waren te krachtig of toegestaan vanuit een te mooie positie, waarna er niets anders opzat dan het hoofd te buigen. De 1-4 was echter misschien iets te veel van het goede.

De duidelijke cijfers kunnen echter niet verhullen dat Ajax Vrouwen heel wat werk voor de boeg heeft. De komende serie wedstrijden is tegen op papier wat gemakkelijkere tegenstanders en het valt te hopen dat aan het vertrouwen kan worden gewerkt, in combinatie met het verzamelen van punten.

Koploper PSV vergrootte de voorsprong op achtervolgers FC Twente en Ajax Vrouwen naar zes punten en dat is toch al een serieus gaatje. Bovendien scoren de voetbalsters van PSV gemakkelijk. Er kon al 25 keer worden gejuicht, terwijl Ajax Vrouwen verdeeld over zes duels pas negen keer scoorde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >