Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen houdt stand in Eredivisie Cup tegen Heerenveen

Ajax Vrouwen moest vrijdagavond hard knokken in eigen huis, maar het wist Heerenveen op 1-1 te houden. De ploeg van Danny Schenkel won een week eerder in Friesland met 0-2, dus er was genoeg reden voor tevreden koppies.

26 oktober 2019 - 09:23
ajax-vrouwen-12001
Ajax Vrouwen maakte het spannender dan nodig, maar bleef aan de goede kant van de score. © Ajax Images

De van Bayern München overgekomen Lucie Vonkova stond net als vorige week in de spits en na een kwartier opende zij de score op sportpark De Toekomst. De assist was van Ellen Jansen.

De ploeg van Schenkel zag er qua personele bezetting duidelijk anders uit dan in Friesland. Op liefst zeven plekken stonden andere speelsters te voetballen. Desondanks waren de Ajacieden heer en meester (of dame en meesteres, net wat je wilt) tijdens de hele eerste helft. Tot scoren kwam de ploeg echter niet, terwijl Heerenveen vlak voor de thee nog op de lat schoot.

Na rust waren er kansen de score verder op te voeren, maar de Ajacieden hielden het ietwat onnodig spannend. Zeker toen Lucie Akkerman een overtreding binnen de eigen zestien beging. Tiny Hoekstra bracht de spanning vanaf elf meter terug: 1-1.

De Friezinnen kregen in de gaten dat er wellicht nog best iets viel te halen en gingen op jacht naar treffers. Met een schot op de paal waren ze daar dichtbij, maar toen Quinty Sabajo namens Heerenveen haar tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld was het wel voorbij.

Zo bleef het 1-1 en dat was na de 0-2 van vorige week genoeg!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >