Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tekent beroep aan tegen door Uefa opgelegde straf

Ajax heeft kort voor de start van de vrijdagmiddagborrel besloten protest aan te tekenen tegen de Uefa-straf. Die straf houdt concreet in dat het uitvak op Stamford Bridge leeg moet blijven tijdens het bezoek aan Chelsea, maar Ajax herkent zich niet in de strafmotivatie van de Uefa.

25 oktober 2019 - 19:10
beroepvalajacar
Het werd in Mestalla juist zo'n mooie avond! © Pro Shots

Het is overigens nog maar zeer de vraag of Ajax het door in beroep te gaan voor elkaar krijgt om het uitvak wel vol te krijgen tijdens Chelsea-uit. Sterker nog, reken daar eigenlijk maar gewoon niet op. Er lijkt echt niets anders op te zitten dan 5 november plaatsnemen voor de televisie om Ajax te bekijken.

Dat is natuurlijk al vervelend genoeg en het is nog vervelender nu blijkt dat ook Ajax vindt dat de Uefa erg gemakkelijk is overgegaan tot het uitdelen van een fikse straf. Supporters vinden wel eens vaker iets en dan volgt lang niet altijd steun, dus in die zin is het sowieso goed dat de club zich achter de aanhang schaart. Eerder deed Edwin van der Sar dit al in een column.

Ajaxsupporters zijn gestraft wegens vernieling en wanordelijkheden, maar van enige vernieling is tijdens Valencia-uit (0-3) geen sprake geweest. De awayday in de sinaasappelstad was echt een voorbeeld van hoe het wel hoort en het was eerder zo dat de stoeltjes het gejuich niet aankonden.

Er deed zich buiten het stadion wel een vechtpartij voor, vrij kort voor de aftrap. Het overgrote deel van het uitvak was toen al aanwezig op de bovenste ringen van het stadion. Dat enkele individuen zich hebben misdragen betreurt SV Ajax ten zeerste, maar het kan niet zo zijn dat de overgrote meerderheid die zich altijd gedraagt nu de dupe is.

Het allervervelendst van de Uefa-straf is dat er behalve het uitsupportersverbod en een boete van 50.000 euro opnieuw een voorwaardelijke straf is opgelegd, waardoor er – net als in Valencia – in feite maar het minste of geringste hoeft te gebeuren en het uitvak zit opnieuw thuis.

Als het alleen al zou lukken om die voorwaardelijke straf weg te krijgen, mag je al spreken van een succesvol beroep. Er is ons geen tijdspad bekend en dus moeten we voorlopig maar even afwachten hoe het nu verder gaat...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >