Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax opent kantoor in China en strikt nieuwe mediapartner

Na een kantoor in New York heeft Ajax nu ook een kantoor geopend in Guangzhou. Vanuit deze Chinese stad gaat Ajax zijn activiteiten in de regio Azië-Pacific leiden. Het kantoor is gevestigd op het complex van partnerclub Guangzhou R&F FC.

21 oktober 2019 - 15:26
china-1200
Na een kantoor in New York heeft Ajax er nu ook eentje in Guangzhou. © Ajax Images

Naast Amsterdam en New York City is Guangzhou de derde stad waar Ajax een eigen kantoor heeft. Het partnership met Guangzhou R&F loopt al een poos, maar dit is dus weer een extra stap in die samenwerking. Algemeen directeur Edwin van der Sar legt op de clubwebsite uit waarom dit een goede stap is.

“Dit gebied is al een decennium heel belangrijk voor ons. Het is belangrijk een lokaal punt in de regio te hebben. Op die manier komen we dichter bij onze partners en doen we meer kennis op, om beter werk te kunnen leveren.”

De Chinese topclub wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. De samenwerking draait volgens Ajax vooral om voetbal, maar uiteraard heeft deze ook commerciële waarde.

Van der Sar: “De markt is in alle opzichten booming en zit vol potentieel. Met onze nadrukkelijkere aanwezigheid geloven wij in de toekomst van Ajax’ ontwikkeling in deze regio.”

Het was nog niet alles, want Ajax tekende in het nieuwe kantoor een overeenkomst met Bloomberg Businessweek China. Het mediabedrijf wordt in China de officiële mediapartner van Ajax. De club geeft toegang tot exclusieve content, die wordt verspreid via de magazines en online platforms van Bloomberg.

Zo timmert Ajax aardig aan de weg over de grenzen, want nog maar anderhalve week eerder bereikten Ajax en ESPN overeenstemming over een mediapartnerschap. Dat was een nieuw wapenfeit in de verovering van Amerika, maar Ajax gaat aan de andere kant van de aardbol vrolijk verder.

Ajax ziet de regio Azië en Oceanië als een gebied met een groot potentieel, dat zich razendsnel ontwikkelt. Verschillende voetbal-, media- en commerciële partijen uit de regio werden de afgelopen jaren partners van Ajax. De drie overzeese voetbalpartners van Ajax – Guangzhou R&F (China), Sagan Tosu (Japan) en Sydney FC (Australië) – komen allemaal uit deze regio.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >