Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 langs Valencia in doelpuntrijk duel

Wat er vanavond in Mestalla gebeurt is nog even afwachten, maar we kunnen stellen dat Ajax onder 19 het goede voorbeeld gaf in de Youth League. De ploeg van John Heitinga won met 3-5 van de leeftijdsgenoten van Valencia CF.

02 oktober 2019 - 15:55
omhaal-1200
Prima omhaal van Regeer, naar wij dachten! © Ajax Images

Met deze zege heeft Onder 19 de Youth League 'uitstekend aangenomen', zoals Erik ten Hag dat zo mooi zou zeggen. In Amsterdam werd Lille OSC al met 4-0 aan de kant geschoven en ook nu pakte het vlaggenschip van de jeugdopleiding een driepunter in de 'baby Champions League'.

De start was in Spanje veelbelovend, want de score werd door de Ajacieden geopend op uitzonderlijk fraaie wijze. Youri Regeer toverde een fabelachtige omhaal uit zijn lijf en een tel later bolde het net. Nordin Musampa was niet veel later het eindstation van een fraaie aanval. Hij verdubbelde de score.

Daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen. Of in het geval van Valencia als rijpe sinaasappelen. De rust werd met een stand van 1-3 opgezocht en na de pauze liepen de Ajacieden via een eigen treffer van de thuisploeg en weer een goal van Regeer uit naar 1-5. 

Een meer dan riante voorsprong dus, maar Valencia was er nog niet klaar mee. Via doelpunten van David Ruiz Montero en Hugo González kwam de ploeg zomaar terug tot 3-5. Ajaxgoalie Daan Reiziger keerde in eerste instantie nog een penalty, maar de rebound van Hugo was hem te machtig.

In het restant van de wedstrijd was het zowaar nog effe flink bikkelen geblazen voor de Ajacieden onder de snikhete Spaanse zon. De vleermuizen van Valencia bleven aandringen, waarbij de paal nog werd gevonden. Gelukkig kwam een nieuwe zege in de Youth League uiteindelijk niet meer in gevaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >