Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 3: Op de koffie bij Marc Overmars

Ajax wacht een voetbalweek van uitersten. Na RKC-uit komen Chelsea en Feyenoord naar de Johan Cruijff Arena. Uiteraard staan we in ons nieuwste magazine stil bij deze krakers. Ajax Life 3 valt vanaf vrijdag 18 oktober op de deurmat van onze leden. Een voorproefje.

17 oktober 2019 - 13:36

Het heeft even geduurd, maar we mochten op de koffie bij Marc Overmars voor wat zou blijken een openhartige analyse over zijn eigen ontwikkeling als directeur in de afgelopen zeven jaren. Een gesprek over kwetsbaarheid, koffiebekers en eigenwijsheid. ‘Voor mij komt er ook een moment dat ik zeg: jongens, ik neem een break.’

Hakim Ziyech gaat in de rubriek Vragenvuur geen supportersvraag uit de weg. Hoewel, Hakim mocht eenmaal een joker inzetten en maakte daar dankbaar gebruik van. Wees gerust, er blijft genoeg tekst over. Zo gaat de aanvaller dieper in op zijn relatie met Dusan Tadic en vertelt dat ook hij soms aan zichzelf twijfelt.

Huistekenaar Joep Bertrams blikt op zijn geheel eigen ludieke manier vooruit op de krakers tegen Chelsea en Feyenoord en uiteraard heeft onze vaste columnist Sonny Silooy ook nog wel een paar ‘klassieke’ anekdotes.

In editie drie vind je ook onze inmiddels traditionele ‘lijst’. Ditmaal selecteerde Menno Pot op persoonlijke titel negen doelmannen die in heden en verleden op typerende wijze de Ajaxboeken haalden. Van Cor Kist tot en met de huidige ‘kat onder de lat’, Andre Onana.

Verder staan we nog even stil bij de mooie awayday in Valencia. Niet alleen de spelers kwamen in actie. Dat gold ook voor SV Ajaxlid Marleen Graat. Zij voetbalde de dag voor de wedstrijd met elf andere Ajacieden op Spaans initiatief tegen een supporterselftal van Valencia. De slechte generale bleek een uitstekende première.

Aan interviews in dit nummer sowieso geen gebrek. Naast ‘Meerse Held’ Gerald Vanenburg en toekomsttalent Victor Jensen werd het natuurlijk hoog tijd om aan te schuiven bij de imponerende nieuwkomer Lisandro Martínez. Hij vertelt op verzoek vooral over zijn voor ons onbekende verleden in Argentinië.

Oud-Ajacied Mario Melchiot blikt vooruit op het tweeluik met Chelsea. ‘Super Mario’ volgt de Premier League als analist op de voet en weet precies hoe Ajax zijn andere oud-werkgever pijn kan doen.

Tenslotte vertelt Lasse Schöne vanuit Genua uitgebreid over zijn nieuwe leven aan de Italiaanse Rivièra. De 33-jarige middenvelder ervaart binnen de kalklijnen een cultuurshock, maar spijt heeft hij niet. ‘Ik wist vooraf dat ik hier niet om de prijzen zou gaan spelen.’

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >