Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Forever, een unieke theateravond met Sjakie, Simon en Raffie

Sjaak Swart, Simon Tahamata en Rafael van der Vaart op de planken tijdens een unieke avond op dinsdag 17 december, aftrap 20.15 uur. Plaats van handeling: Theater De Meervaart in Amsterdam.

29 oktober 2019 - 08:14
ajax-forever-1200
Swart, Tahamata en Van der Vaart op de planken. © De Meervaart

Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley, en ondersteund door (wedstrijd)beelden uit hun Ajax-periode, verhalen de  ex-topvoetballers Swart, Tahamata en Van der Vaart uitgebreid over hun diepgewortelde liefde voor Ajax, over successen en tegenslag. Een kaartje kost 28,50 euro.

‘Mister Ajax’ Swart, inmiddels 81 jaar, is op 17 december de aanvoerder. Hij speelde een belangrijke rol in het grote Ajax dat in het begin van de jaren zeventig aan de wereldtop stond, met onder meer het drie keer op rij winnen van de Europa Cup 1. Hij speelde zijn hele carrière slechts bij één club, zijn club. En nog steeds maakt hij zich druk om zijn geliefde Ajax.

Swart wordt geflankeerd door Tahamata, net als hij een schier ongrijpbare vleugelspits, die in 1971 binnenkwam bij de jeugd en tussen 1976 en 1980 met onnavolgbare dribbels de harten stal van de Ajax-supporters. In die periode vierde hij drie keer het landskampioenschap. Tahamata is sinds enkele jaren weer werkzaam in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. 

In de rug van Swart en Tahamata speelt deze avond de jongste van het stel, Van der Vaart, ook al een product van de Amsterdamse jeugdopleiding. Van der Vaart debuteerde in 2000 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht en hij zou uitgroeien tot een van de beste spelers van zijn generatie. Tussen 2000 en 2005 pakte hij met Ajax onder meer twee keer de landstitel.

Het gaat een unieke avond worden in de Meervaart, met nooit eerder vertelde verhalen, waarbij de hoofdrolspelers ook ingaan op de actualiteit. Na de pauze krijgen de bezoekers de gelegenheid vragen te stellen aan de Ajax-iconen. En na afloop is er een meet & greet in de foyer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >