Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden nemen na Madrid nu Valencia over met corteo

We weten allemaal hoe bijzonder het kan zijn. En mensen weten dat lang niet alleen in Amsterdam, want het wordt nu ook een soort exportproduct. Overal in Europa waar supporters van Ajax gaan, gebeuren bijzondere dingen en daarop vormt Valencia geen uitzondering. Er komt een corteo!

02 oktober 2019 - 02:04
corteovalenciacar
Al wordt het slechts half zo'n feest als in Madrid, dan is het al te gek! © De Brouwer

Een corteo is weer net iets anders dan een entrada en kun je het beste omschrijven als een looptocht naar het stadion, maar dan wel een bijzondere. Wij kunnen ons er eentje in Graz herinneren, om iets te noemen en zo zijn er nog meer voorbeelden.

Waar je bij een entrada op één plek blijft, komt een corteo een beetje neer op een entrada die zich van plek A naar plek B verhuist. En dat is precies wat er woensdag in de vooravond staat te gebeuren in Valencia, waar om 18.30 uur wordt verzameld op het Plaza de la Virgin.

Dit plein is zo'n twee kilometer van Mestalla verwijderd en vormt het startpunt voor de corteo. Het wordt ongetwijfeld een machtig gezicht om duizenden Ajacieden in colonne richting het stadion te zien benen, met alles wat hier qua zingen, springen en gek doen bij komt kijken.

Als je van de partij wilt zijn en je steentje wilt bijdragen aan dit gekkenhuis, weet je dus wat je te doen staat: om 18.30 uur klaarstaan op het Plaza de la Virgin. We gaan weer een bijzonder Europees avondje tegemoet! Is het al zo ver?

https://twitter.com/ajaxlife/status/1179096578113622016

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >