Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Tantaluskwelling

Iets van heel dichtbij zien, kunnen ruiken en bijna aanraken. En er nét niet bij kunnen. De Griekse mythe van Tantalus die tot zijn lippen in het water stond, maar telkens als hij wilde drinken het water zakte, past uitstekend bij mijn gevoel over de dramatische herstart tegen Heerenveen.

22 januari 2019 - 15:24
tantaluscar

En eerlijk gezegd past het ook prima bij de laatste jaren dat Ajax in de achtervolging zit en blijft. Het 'net niet'-gevoel is een behoorlijke déjà vu-trip en kwelling aan het worden voor iedereen die Ajax lief heeft.

Bijzonder (pijnlijk) was het ook dat een Griek dit gevoel kracht bijzette. Kostas Lamprou lijkt helaas een handje te kort te komen, al was zijn redding in de laatste minuten fantastisch. Het zou mooi zijn geweest als de door hem gestarte rebound er in zou vliegen.

Door het oog van de naald, zoiets. Maar ja, dat geluk past niet in ons kwellingsverhaal. En het is wat betreft eremetaal dus al bijna 1000 dagen afzien als Ajaxsupporter.

Iets van heel dichtbij zien, kunnen ruiken en bijna aanraken. En er nét niet bij kunnen

Het is dan ook niet vreemd dat we ieder strohalmpje aanpakken om te bewijzen dat Ajax toch gewoon de beste is. Onder meer wanneer we gevoed worden door randzaken buiten het veld. Zoals de bizarre transferwaarde van een aantal spelers.

Volgens berekeningen van RTL Z zijn een aantal spelers zo veel waard dat Ajax het nieuwe stadion in Rotterdam kan kopen. De andere opties waren van de beurs af, de Johan Cruijff Arena overnemen en de beste spelers uit Eindhoven binnenhalen: tegelijkertijd!

Er is dan toch geld in overvloed. Interessante opties natuurlijk, maar persoonlijk hoop ik vooral dat de tantaluskwelling snel tot het verleden gaat behoren.

Toch ben ik stiekem wel benieuwd: wat zouden jullie als Ajax zijnde doen met zoveel poen?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >