Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boze Ten Hag ziet spelers taken verwaarlozen

Ajax scoort vier keer tegen sc Heerenveen, maar krijgt er ook vier om de oren. Door het doelpuntrijke gelijkspel (4-4) greep de ploeg van Erik ten Hag naast de koppositie en dat frustreert de oefenmeester. Vooral omdat Ajacieden niet deden wat van hen werd verlangd.

20 januari 2019 - 21:04
hagheecar
Ten Hag ziet de bal maar liefst vier keer verkeerd vallen... © Pro Shots

Een wedstrijd doodmaken en over de streep trekken. Uit tegen FC Utrecht ging het Ajax in het laatste competitieduel van 2018 nog bijzonder goed af, maar in eigen huis tegen het gevaarlijk counterende Heerenveen waren een 3-1 en 4-3-voorsprong niet genoeg voor de volle buit.

En dus was Ten Hag teleurgesteld en zelfs boos op zijn spelers. “Aan de bal denk ik dat we het goed deden, maar wat betreft restverdediging, omschakeling en op het eind spelhervattingen werden taken verwaarloosd. We hadden ons eindelijk een goede uitgangspositie kunnen verwerven na het puntenverlies (van PSV, red.), maar dat laten we dan na. Dat is kwalijk, vandaar mijn boosheid,” sprak hij harde taal.

In aanloop naar de wedstrijd analyseerde de tukker al dat de Friese opponent zelf gemakkelijk scoort, gevaarlijk is in de omschakeling maar defensief ook behoorlijk kwetsbaar is. Dat alles kwam uit in een wedstrijd waarin het publiek acht doelpunten kreeg voorgeschoteld, eerlijk verdeeld over beide helften. “Ik denk dat de toeschouwers een geweldige en open wedstrijd hebben gezien. Alles wat we van Heerenveen wisten is uitgekomen, maar met het eindresultaat zijn we uiteraard niet tevreden.”

Spelers die hun taken niet uitvoeren. Het klinkt behoorlijk kwalijk. Ten Hag begreep er werkelijk niets van. “Puntenverlies van PSV zou juist een motivatie moeten zijn. We toonden wel gedrevenheid, maar misschien liepen we onszelf voorbij. Daar heb ik de spelers op gewezen. In de rust ook. Toch toen we uit kleedkamer kwamen bleven wij aanvallen en zij counteren. We maakten uiteindelijk vier goede goals, maar staan niet met het resultaat wat we wilden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >