Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Ajax klopte constant op de deur en maakte AEK moe’

De aanhouder wint. Dat is de samenvatting van Dusan Tadic na een avondje Champions League. Het duurde even voordat Ajax loskwam tegen AEK Athene, maar toen de deur op een kiertje stond, werd er drie keer gescoord. Tijd om na te beschouwen met de Serviër.

20 september 2018 - 11:25
tadiccar
AMSTERDAM, AFC Ajax - AEK Athens FC, football, Champions League, season 2018-2019, 19-09-2018, Stadium Johan Cruijff Arena, Ajax player Dusan Tadic is celebrating the 2-0 of his team

Dusan, kun je uitleggen wat het verschil maakte tussen de eerste en tweede helft?
“We wisten dat het een zware wedstrijd ging worden, want AEK heeft een goede verdediging. Ze volgen overal hun mannetje. We moesten doorgaan, in een zo hoog mogelijk tempo. Dan zou er in de tweede helft meer ruimte komen. En we zijn doorgegaan. We hebben ze moe gespeeld en na de 1-0 werd het gemakkelijker.”

“We klopten constant bij AEK op de deur. Zij moesten heen en weer rennen, daardoor maakten we ze moe. Als je met z’n allen verdedigt, wordt het in de tweede helft steeds zwaarder en ga je meer ruimte weggeven. De 1-0 was een teken dat AEK moe werd. Je moet gewoon je manier van spelen blijven uitvoeren en dat hebben we gedaan.”

Een verschil was toch ook dat jij in de spits kwam te spelen?
“Ik was eerst nummer tien, maar overlegde met de trainers. AEK volgde me overal, of ik nu aan de flank stond of naar binnen trok. Ook onze backs werden geschaduwd. Ik had het idee dat we meer ruimte konden creëren als Neres en ik van plek ruilden. Ik ben het gewend om zo te spelen. Of het mijn idee was? Nee hoor, we hebben er in de rust goed over gesproken. Gewoon overleg gevoerd. De trainers geven ons veel vrijheid om het zelf in te vullen, hoe we maar willen. Je voelt op het veld wat het beste werkt. Ik voetbal al een tijdje, dan voel je dingen aan.”

Ajax wist drie doelpunten te maken, kan dit verderop in de groepsfase nog belangrijk blijken?
“Ja, dat is goed! We willen graag zo vaak mogelijk scoren, maar het is ook belangrijk om de nul te houden. Dat is gelukt. We kunnen nog steeds genoeg zaken verbeteren en als het seizoen vordert, hoop ik dat het beter en beter gaat. Zoals onze tweede helft ook beter was. We zetten beter druk op de tegenstander en wonnen vaker de tweede bal. Voor rust kenden we slechts een paar goede momenten. Maar onze tegenstander was ook best goed, laten we dat niet vergeten.”

Vlak voor jouw voorzet waaruit de 2-0 viel, werd er een overtreding op je gemaakt. Waarom besloot je verder te spelen?
“Ik ben niet zo goed in schwalbes maken. Dat zei ik ook nog tegen de scheids. Ik werd in de eerste helft keihard in mijn rug geduwd. They killed me from the back. Het was een betere oplossing om gewoon door te gaan.”

“Ik moet trouwens een compliment maken aan onze invallers. Dit toont aan dat we een sterk team zijn. Donny, Kasper en nummer drie. Oh nee, die was er niet. Deze twee jongens brachten nieuwe energie, zoiets is erg belangrijk voor het team. We hebben iedereen nodig: op het veld, op de bank en zelfs op de tribune. Je merkte dat onze invallers een verschil maakten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >