Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - Groningen startschot van razend intensieve periode

De start van het seizoen was voor Ajax met drie Europese voorrondes al flink bedrijvig te noemen, zaterdag vormt het thuisduel met FC Groningen het startschot voor wederom een hectische fase van het nog zo prille seizoen.

12 september 2018 - 10:22
ziyech-1200-1
Ziyech werpt een blik op de speelkalender © Sjoerd Tullenaar

Stiekem vervloekten we de interlandbreak, want Ajax draaide lekker. Het voelde als een hinderlijke onderbreking van iets moois. Hopelijk kunnen de spelers van Erik ten Hag de knop weer snel omzetten, want het is nodig. De komende weken wachten vele uitdagingen.

Iedereen heeft zin in de Champions League-campagne, maar Ajax begint een drukke fase zaterdagavond als de eredivisie weer wordt hervat. De Ajacieden trappen dan om 20.45 uur af in eigen stadion tegen FC Groningen, al is het even wachten of deze wedstrijd doorgaat vanwege politiestakingen. Het is zaak om de punten in Amsterdam te houden en vooral nog niet te veel vooruit te kijken naar het belangrijke treffen vier dagen later...

Dan klinkt namelijk de hymne van de Champions League in de Johan Cruijff Arena als muziek in onze oren. Grieks landskampioen AEK Athene komt dan naar Amsterdam. Het stadion zal stijf uitverkocht zijn. Ook de Grieken nemen een maximaal aantal supporters mee. De aftrap is al om 18.55 uur en als Ajax de groepsfase goed wil beginnen, dan is een resultaat tegen de Grieken van groot belang.

Weer vier dagen later wordt wederom een topprestatie verlangd van de mannen van Ten Hag. Dan staat de eredivisiekraker tegen PSV alweer op het programma. De bal gaat in Eindhoven om 16.45 uur rollen. Een interessant duel, zeker omdat PSV eerder die week ook actief is in het miljoenenbal, in en tegen Barcelona.

Drie dagen na PSV-uit staat de eerste wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi in de agenda. Ajax reist dan af naar sportpark Duinwetering, de thuisbasis van VV Noordwijk. Daar wordt het treffen tussen tweedeklasser Te Werve en Ajax georganiseerd. Het lijkt een moment voor Ten Hag om wat spelers rust te gunnen, dus we zijn benieuwd welke ploeg er om 20.45 uur aan de aftrap staat.

Wederom drie dagen later rijdt de spelersbus alweer richting heuvelachtig Limburg, waar Ajax om 20.45 uur aftrapt tegen promovendus Fortuna Sittard. De wedstrijd staat voor zaterdagavond 29 september op de rol.

Tijd om uit te rusten is er na Fortuna-uit eigenlijk niet. Al snel moeten de koffers worden gepakt voor de eerste uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League. En niet zomaar eentje: Ajax trapt dinsdag 2 oktober in München af tegen Bayern. Het is spannend om te zien wat de Ajacieden laten zien op het allerhoogste niveau.

Hoe het ook afloopt in de Allianz Arena, vier dagen later komt AZ alweer op bezoek in Amsterdam. Die zondag op 7 oktober begint de Noord-Hollandse confrontatie stipt om 16.45 uur.

Wij zijn reuze benieuwd hoe de algemene stemming rond Ajax is, kort na het laatste fluitsignaal tegen de Alkmaarse formatie. Wij durven er op dit moment nog geen voorspellingen op los te laten, maar het worden al met al razend spannende weken.

Weken waar we vooral heel veel zin in hebben!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >