Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelletje: bepaal zelf welke clubs Ajax treft in groepsfase CL!

Het is de dag van de loting van de groepsfase van de Champions League. En Ajax doet mee, dus het is een vrolijke dag! We zijn onwijs benieuwd welke drie clubs Ajax op zijn pad treft. Jij kunt zelf alvast een proefloting verrichten!

30 augustus 2018 - 10:59
UsershyraProjectsajax_dataimages0472883fa179f5316da3cfca356355b3_normal
Waar in Europa komen we de Ajacieden straks tegen? © Pro Shots

We hebben stuk voor stuk onze eigen voorkeur wat de drie tegenstanders betreft. Ga jij liever voor een zware poule, of een groep met uitzicht op de tweede plaats en iets minder aansprekende tegenstanders?

De liefhebbers van Liverpool kunnen hun gedroomde voorkeur wel vergeten, want ‘The Reds’ zitten in dezelfde pot als Ajax en dus kunnen beide clubs elkaar niet treffen. Het is nogal een gedoe, die hele loting en bij de Uefa zijn er fulltime mensen voor in dienst.

Knappe koppen die alle regeltjes van de loting kunnen verwerken in een scriptje hebben een tooltje ontwikkeld waarmee je zelf voor chef-loting kunt spelen. En dat is leuk, serieus leuk! Iedere loting is namelijk leuk en al helemaal wanneer je zelf kunt loten.

Want dat kan! Jij kunt digitaal balletjes graaien en op die manier komt jouw eigen loting van de groepsfase van de Champions League tot stand. Bij ons kwam er een poule uit van Manchester City, Shakhtar Donetsk, Ajax en Young Boys.

De reacties op ons screenshot waren alvast gemengd, precies zoals je verwacht als er een loting plaatsvindt. Kortom, dit is leuk. En het is de hoogste tijd om zelf een loting te verrichten. We zijn benieuwd naar jullie eindresultaat, kom maar door! De echte loting is overigens om 18.00 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >