Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johnsen vindt Ten Hag een directe en strenge trainer

Dennis Johnsen heeft Erik ten Hag omschreven als een directe en strenge trainer. Het is op zich niet superspannend wat een talent dat zijn echte doorbraak nog moet beleven van een trainer vindt, maar er deed zich deze zomer een akkefietje tussen de twee voor.

23 juli 2018 - 11:32
UsershyraDesktopajax_dataimages553903c8f6e9ef859201503d1cfc9cc5_normal
De acties van Johnsen leveren nog niet altijd applaus op. © Pro Shots

Johnsen moest het trainingskamp in Duitsland noodgedwongen overslaan, omdat hij er eventjes niet zo goed opstond bij de trainer. “Dennis weet waarom hij er niet bij is, maar dat is iets tussen hem en mij,” vertelde Ten Hag er toen over.

We weten nog altijd niet precies wat er is gebeurd. We weten wel dat Johnsen daarna weer wat speeltijd kreeg tijdens oefenpotjes, al waren trainer en ook zijn teamgenoten niet altijd even blij met de acties die hij maakte.

“Hij is een goede man,” omschrijft Johnsen zijn trainer desondanks. Die omschrijving gaf hij voor de camera van Football Oranje, dat de Noorse buitenspeler sprak na het oefenpotje tegen laagvlieger Walsall, dat overigens met 2-0 verloren ging.

“Ten Hag is wel erg direct en streng bovendien, maar ik denk dat dit juist wel goed is,” vervolgde de twintigjarige Johnsen. “De trainer is tactisch erg sterk en ik denk dat we er samen een mooi seizoen van gaan maken.”

In hoeverre Johnsen tijdens dat hopelijk mooie seizoen een rol van betekenis speelt, blijft de grote vraag. Hij vindt het zelf lastig te omschrijven of hij al aan schuurt tegen een basisplek. “Hopelijk mag ik blijven meetrainen met het eerste.”

“Als ik mag blijven meetrainen, moet ik mezelf daarna proberen in de basis te spelen. Het blijft allemaal lastig te zeggen, maar ik wil niet verhuurd worden. Dat lijkt me geen goed idee. Mijn focus ligt volledig op Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >