Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars kan snel schakelen als Magallán niet komt

Lisandro Magallán werd al op 30 mei gespot op sportpark De Toekomst, waar de verdediger van Boca Juniors de medische keuring van Ajax goed doorstond. Daarna werd het stil. Heel stil. Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft uitleg.

26 juni 2018 - 16:15
UsershyraDesktopajax_dataimages6275fd407653f7742be07fef045dd16c_normal
Overmars zegt snel te kunnen schakelen naar plan B. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk en Floris Roos

We spreken Overmars kort na de door Ajax met 3-1 verloren oefenwedstrijd tegen Preußen Münster en vragen hem naar de situatie rond de Zuid Amerikaan.

“Boca Juniors geeft hem niet vrij, omdat ze eerst een vervanger willen aantrekken en daar zijn ze dichtbij, zeggen ze,” aldus Overmars tegenover onder andere Ajax Life. “Maar dat zeggen ze al een aantal weken,” voegt hij eraan toe.

Overmars verwacht echter ‘zeker niet’ dat Magallán voor een riant salaris bijtekent in Argentinië, zoals her en der in de media als nieuwtje verscheen. Toch is de vraag hoe lang Ajax nog in de wachtkamer blijft zitten.

“We hebben het vervolg wel in beeld, ja,” vervolgt Overmars op de vraag of er een plan B is als Magallán om wat voor reden ook niet komt. Sterker nog, Overmars bevestigt dat doorschakelen naar optie twee een formaliteit is.

“Plan B kunnen we aftikken, ja,” stelt Overmars klip en klaar op de vraag of er snel geschakeld kan worden, mocht het Ajax allemaal nog veel langer duren.

“Je weet ook nooit wat er bij transfers allemaal kan gebeuren,” duidt Overmars de situatie waarin hij als directeur spelersbeleid verkeert. “Ik heb wel vaker gedacht dat iets goed zou komen en dat kwam het dan niet, dus...”

Overmars bevestigt desgevraagd dat de vertraging niets heeft te maken met een transfersom. Daarover zijn beide clubs het wel eens, maar Boca Juniors wil simpelweg eerst de vervanging van Magallán geregeld hebben en Overmars stelt dat ook best te begrijpen. “Maar wij spelen natuurlijk binnenkort al een belangrijke wedstrijd (Sturm Graz) en daarvoor moeten we wel op tijd de spelers binnen hebben.”

De vraag blijft dus nog even of Magallán een van die spelers is of dat Plan B dan al in werking is getreden. Rondom Dusan Tadic is de verwachting dat zo'n plan niet nodig is, want Overmars bevestigde desgevraagd te verwachten dat deze transfer rondkomt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >