Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Inlijven Kluivert komt voor AS Roma neer op een gokje

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat Justin Kluivert wordt aangekondigd als speler van AS Roma. Even de laatste afspraken over wat bonussen aftikken en dan is het geregeld. Waarom jaagt Roma op de linksbuiten van Ajax? Het wordt afgedaan als gokje.

11 juni 2018 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimagesd7eb5fbf0ba330a50bf6fbd7dd2c647b_normal
Blufgozertje Kluivert mag aan de bak in de Serie A. © Ajax Images

Zou Kluivert ook een transfer maken als hij Jansen had geheten? Het zijn geluiden die je al sinds zijn debuut bij Ajax hoort. Het staat buiten kijf dat de buitenspeler talentvol is, maar het lijkt ook een beetje alsof zijn faam hem vooruit is gesneld.

Kluivert lijkt soms te denken dat hij supergoed is, maar het is een bewering waarvan we nog niet kunnen zeggen of die wordt gestaafd door anderen dan zaakwaarnemer Mino Raiola. Meer duidelijkheid volgt komend seizoen, vanuit het Stadio Olimpico.

Hoe komt het dat een club als AS Roma staat te popelen om Kluivert over te nemen, na een seizoentje eredivisie en wat doelpunten tegen vooral ploegen uit het rechterrijtje? Een artikel op de website van Football Italia verschaft wellicht meer duidelijkheid.

De redactie van Football Italia heeft meer kennis van AS Roma en de Serie A dan wij. Er vallen een paar zaken op bij het lezen van hun uiteenzetting. Terwijl we in Amsterdam staan te kijken van het prijskaartje van alles bij elkaar zo’n 20 miljoen euro, wordt dit bedrag in Italië afgedaan als een koopje.

“De speler van het Nederlands elftal vormt slechts een klein financieel risico,” lezen we. Als we verder lezen, blijkt dat er toch wel wat twijfels zijn. “Roma beschikt over prima aanvallers en ook al zijn er veel geruchten, is een zacht prijsje echt een reden om nog een offensieve speler te halen?”

“Hier staat tegenover dat Kluivert als geen ander op topsnelheid kan dribbelen en zelfs dan over een prima balcontrole beschikt. Dat biedt trainer Eusebio di Franceso een extra wapen, zeker als je bedenkt dat Kluivert gemiddeld vier tackles per wedstrijd uitvoert en dus niet te beroerd is om mee terug te verdedigen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het spelletje van Di Francesco.”

Vader Patrick ziet een transfer van zoonlief niet direct zitten en weet wat het is om in de Serie A op een zijspoor te belanden, maar transfers van Kevin Strootman (AS Roma) en Dries Mertens (Napoli) hebben aangetoond dat de eredivisie nog steeds een prima voedingsbodem kan zijn, zo beredeneert Football Italia.

Kluivert is nog altijd pas negentien lentes jong en dit biedt Di Francesco de kans om hem te kneden tot precies de speler die AS Roma nodig heeft. Alles bij elkaar maakt dit van Kluivert een gokje dat het risico waard is voor de Giallorossi.

De kunst is niet te snel hoge verwachtingen te hebben van de nieuweling, maar dat wordt nog een hele uitdaging. De fans van Roma zijn uitermate kritisch en niet te beroerd om dit te laten merken. Als Kluivert de omstandigheden in Amsterdam afgelopen seizoen al zwaar vond, wacht hem nog een flinke uitdaging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >