Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax start proef met verkoop bier op heenreis uitduel

Vitesse-uit wordt toch wel een beetje een bijzondere uitwedstrijd. Dit heeft helaas niet zozeer te maken met de titelrace, maar meer met een proef die Ajax start. Er worden al tijdens de heenreis biertjes verkocht.

01 maart 2018 - 13:12
UsershyraDesktopajax_dataimages0f495967978dd451d2b20817428a827d_normal
Volgende keer staan er op de heenreis wellicht biertjes op de foto. © De Brouwer

Tot dusver moest er met de verkoop van bier tijdens een buscombi flink wat geduld worden opgebracht. Pas zodra de chauffeur zijn bus de snelweg opstuurde, ging de verkoop van alcoholische drank van start.

Daar komt zondag verandering in. Op de heenweg naar Arnhem wordt er een proef gehouden met de verkoop van bier, zo meldt Ajax in een mailing. Je kunt op de heenweg, als je tenminste bij de Johan Cruijff Arena opstapt, maximaal twee blikjes bier per persoon kopen.

Het is niet toegestaan om zelf alcoholische dranken mee te nemen. Wel mag je kleine pakjes drinken meenemen en een geopend blikje frisdrank meenemen. Het is niet gezegd dat als de proef slaagt er dan bij ieder uitduel op de heenweg al bier wordt verkocht.

Dit hangt samen met een heleboel zaken, waarbij je kunt denken aan de risico’s die een bepaalde uitwedstrijd met zich meebrengen. Bij de meeste wedstrijden, waaronder Vitesse-uit, gebeurt al jaren niets en daarom deze proef onderweg naar de Gelredome.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >