Ajax Vrouwen sluiten competitie af met dikke verliespartij

In een guur decor hebben de Ajax Vrouwen de reguliere competitie afgesloten met een eerste nederlaag. Thuis tegen PSV ging de ploeg van Benno Nihom met 0-3 ten onder. Overigens moest PSV winnen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule, Ajax was al geplaatst.

24 februari 2018 - 11:21
UsershyraDesktopajax_dataimages6376400f8342cd9568307111d8bf956e_normal
Helaas: ongeslagen kampioen worden zit er niet meer in. © Sjoerd Tullenaar

De Eindhovenaren maakten van hun ambitie geen geheim. Anders dan tegenstanders van Ajax doorgaans doen, oefenden de PSV’ers massaal druk uit. Vanaf het eerste fluitsignaal leken de uiteindelijke winnaars het principe ‘alles of niets’ te hanteren.

Aanvaller Vanity Lewerissa zette haar ploeg al na achttien minuten op voorsprong. Met een laag schot liet ze keeper Eli Sarasola kansloos. Ogenschijnlijk kwam toen het besef bij Ajax: ze hadden wat te dulden van PSV.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas onsuccesvol. Een kopbal van Stefanie van der Gragt ging hoog over. Ook de inzet van Linda Bakker viel niet binnen. Aan de andere kant werd vervolgens, net voor rust, wel gescoord. Jeslynn Kuijpers dompelde het Amsterdamse publiek in rouw.

Kuijpers was zeven minuten na rust weer ongrijpbaar voor de defensie van Ajax. De rest van de wedstrijd stond vervolgens in teken van een Amsterdamse eretreffer, die overigens nooit zou vallen. Dit ondanks aanvallende wissels van Nihom, die Loïs Oudemast en Davina Philtjens tegelijkertijd inbracht.

Zodoende zit de reguliere competitie er op. De behaalde punten worden nu gehalveerd, waarbij halve punten naar boven worden afgerond. Alle ploegen in de kampioenspoule spelen vervolgens een volledige competitie, waarbij alle ploegen tweemaal tegen elkaar spelen. Naast Ajax en PSV hebben ook FC Twente, PEC Zwolle en SC Heerenveen zich geplaatst.