Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Kijk en luister mee hoe De Ligt ontsnapte met een gele kaart

Nog een keer over die overtreding van Matthijs de Ligt? Jazeker, nog een keertje. We kunnen met iets extra’s terugblikken op het moment waarop de aanvoerder van Ajax aan de noodrem trok. De KNVB deelde de communicatie tussen Zeist en Zwolle.

11 december 2018 - 10:35

Ajax won zaterdag relatief eenvoudig met 1-4 van PEC, maar de uitslag op Teletekst vertelt niet het complete verhaal van de wedstrijd. PEC stribbelde best een beetje tegen en wat als De Ligt in minuut zes van het veld was gestuurd?

De Ligt moest aan de noodrem trekken na balverlies van Lasse Schone. Het leek erop dat Kingsley Ehizibue was doorgebroken, maar twistpunt is en blijft of de aanvaller nog bij de bal had gekund voordat Andre Onana uit zijn doel zou rennen.

Nee, zeggen scheidsrechter en VAR. Ja, zegt Reinold Wiedemeijer, die bij de KNVB vrij hoog in de boom zit vandaag de dag. “Dit is al decennialang een rode kaart,” oordeelde Weidemeijer na het zien van de beelden. Bedenk wel, Wiedemeijer kon dit doen in alle rust.

We kunnen nu kijken en luisteren naar wat er in de hitte van het moment gebeurde, kort nadat Jochem Kamphuis een gele kaart had uitgedeeld aan De Ligt. De VAR herhaalt een moment als dit in Zeist, waar Dennis Higler klaar zat om zich over de situatie te buigen.

We zien dat Higler de beelden van De Ligt versus Ehizibue meermaals laat herhalen om vervolgens de gele kaart te bevestigen. We moeten achteraf stellen dat Ajax hier goed wegkwam, omdat een rode kaart volgens de hoge piefen van de KNVB dus op zijn plaats was geweest.

Desondanks gaat er sinds de introductie van de VAR veel meer goed dan fout, dus kom maar op met het volgende moment. Vroeg of laat zal de ‘juiste beslissing’ ook wel eens in het nadeel zijn van Ajax, zoals een afgekeurd doelpunt of ingetrokken penalty, maar dat zien we dan wel weer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >