Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars heeft lijntjes uitstaan bij Vertonghen en Alderweireld

Als het aan Marc Overmars ligt, dan komen er na Daley Blind wellicht nog meer verloren zonen terug naar Amsterdam. Precies in dat kader heeft de directeur spelerszaken contact gehad met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

29 december 2018 - 20:26
jan-en-toby-1200
Zien we een van deze twee verdedigers snel terug in Amsterdam...? © Pro Shots

In gesprek met het eigen clubkanaal kijkt Overmars terug op het binnenhalen van Daley Blind en Dusan Tadic, twee ervaren krachten die de overstap van de Premier League naar de Eredivisie maakten. “Ik hoop dat we er weer zo eentje kunnen toevoegen,” spreekt Overmars toch een beetje in raadsels.
 
Speelt er soms al iets? We zien een kleine twinkeling in de ogen van Overmars als hij praat over de twee verdedigers.“Ik lees altijd: Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug. Maar dan heb ik wel graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn,” is Overmars helder.
 
Een mening die Alderweireld overigens deelt, zo vertelde hij in oktober nog tegen Voetbal Inside. “Ik heb er in de jeugdopleiding veel meegemaakt. Ik ben een paar keer kampioen geworden, we pakten de derde ster… Dat zijn allemaal heel mooie herinneringen. Er is alleen wel een voorwaarde voor een terugkeer. Ik moet iets toe te voegen hebben. Dat gaat niet met houten benen natuurlijk.”

Overmars onthult bij de clubzender klip en klaar dat hij een lijntje heeft uitgezet naar zowel Vertonghen als Alderweireld. Gewoon om eens te polsen. “Of we contact met ze hebben? Dat gebeurt zeker, ja. Maar er is nog niets toegezegd.”
 
Vertonghen heeft bij Tottenham Hotspur een contract tot de zomer van 2020, terwijl de club de optie in de overeenkomst van Alderweireld gaat lichten, zodat ook hij tot 2020 vastligt in de Engelse hoofdstad.
 
Om nog een transfersom voor de Rode Duivels te vangen, moet Spurs dus komende zomer zaken doen. Een situatie die doet denken aan die van Blind bij Manchester United afgelopen zomer.
 
We spraken ‘Superjan’ onlangs nog voor ons jubileummagazine en daarin kwam de kampioensschaal ter sprake die Vertonghen ooit uit zijn handen liet vallen. De Belgische verdediger leek tijdens het gesprek een deur naar een terugkeer op een piepklein kiertje te zetten.
 
Over het laten vallen van de schaal: “Dat gebeurde tijdens een interview, ik weet het nog. Ja, ja. Ik moet het nog maar een keer doen. Ooit. Ik weet niet wanneer,” aldus Vertonghen, die zich zijn laatste doelpunt in Ajaxshirt ook nog goed herinnert.
 
“Ik wist zelf natuurlijk dat het mijn laatste wedstrijd was voor Ajax. Dat was heel bijzonder, omdat ik ook nog scoorde. We waren al kampioen. Het was een soort afscheidswedstrijd. Het komt allemaal een beetje terug. Ik scoorde uit een vrije trap, aan de kant van het uitvak. Gooide ik mijn shirt naar de uitsupporters? Wat een mooie tijd was dit!”
 
Altijd welkom om het dunnetjes over te doen Jan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >