Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Slop belooft dat Ajax Kaartenmarkt begin 2019 terugkeert

Het is de bedoeling om op korte termijn de Ajax Kaartenmarkt te herintroduceren. Dit bevestigde Jeroen Slop tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Het idee is om op deze manier het hoge aantal lege stoeltjes in de Johan Cruijff Arena terug te dringen.

16 november 2018 - 16:17
marktcar
Hopelijk kunnen vanaf 2019 ook de laatste stoeltjes worden gevuld! © De Brouwer

De thuiswedstrijden van Ajax zijn vrijwel standaard uitverkocht en als er sprake is van losse kaartverkoop zoals met Europese wedstrijden, dan zit de JC Arena ook compleet vol. Maar bij competitieduels is dit anders, zeker als het gaat om wat minder aansprekende potjes.

De Ajax Kaartenmarkt kan een oplossing zijn, of op z'n minst een optie om het aantal lege stoeltjes terug te dringen. Slop beloofde tijdens dezelfde vergadering van 2017 dat aan een oplossing werd gewerkt, maar er is nog altijd niets zichtbaar. Hoe zit dit?

“Dit is een zeer terechte vraag,” erkende Slop tijdens de rondvraag. “We beschikken over een ticketsysteem dat dit kan faciliteren en gaan het implementeren. Vooruitzichtelijk gaat dit in januari lukken.”

Ho, wacht even! Wat wordt er bedoeld? Er wordt bedoeld dat Ajax op dit moment hard werkt aan de heroprichting van de Ajax Kaartenmarkt en een ander kort na de jaarwisseling geregeld moet zijn. “We zijn van plan om secundary ticketing, zoals dat heet, in ere te herstellen. Het is ons een doorn in het oog dat we deze service nu niet kunnen leveren.”

“We juichen de Ajax Kaartenmarkt zeker toe,” valt Edwin van der Sar bij. “Onze thuiswedstrijden zijn allemaal uitverkocht en met name op vakken waarvoor we losse kaartjes verkopen, zit het helemaal vol. We willen het aantal no-shows elders graag omlaag helpen.”

Overigens is het nog eventjes afwachten of de Ajax Kaartenmarkt een pasklare oplossing blijkt. Vergeet niet dat er in het verleden veel onvrede was over de voorwaarden die door Ajax werden gehangen aan het opnieuw aanbieden van een wedstrijdkaart.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >