Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie, Hakim, Matthijs en Dusan sieren gevels Times Square

New York, New York, big city of dreams... Ajax opent een kantoor in het hart van bruisend Manhattan. Op Broadway om precies te zijn. De club liet dat niet ongemerkt voorbij gaan.

13 november 2018 - 10:00
New-York-Ajax-1200
Bekende koppen op Times Square New York © Ajax Images

Amerikanen liepen mogelijk met een vraagteken boven hun hoofd over Broadway, kijkend naar Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech op grote billboards. Nederlandse toeristen die passeerden mogelijk ook, al herkenden zij de voetballers aan de gevels waarschijnlijk gelijk.

Grote afbeeldingen van de aanvoerder en de spelmaker, aangevuld met die van Frenkie de Jong, Andre Onana, Kasper Dolberg, Dusan Tadic en Daley Blind sieren groots een videowall op Times Square. De Ajacieden kijken de passerende New Yorkers en de stroom aan toeristen stoer aan.

‘If I can make it there, i’ll make it anywhere,’ song Frank Sinatra al eens over New York. Ajax zet nu ook de stap richting The Big Apple om daar nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. De Amerikaanse sportmarketeer Jim Caparuso krijgt de leiding over het Ajaxfiliaal in New York.

Caparuso zou al in gesprek zijn met diverse potentiële Ajaxsponsors, lezen we in De Telegraaf. In Amerika wordt het voetbal steeds populairder en de clubs in de Major League Soccer kennen geen jeugdopleidingen zoals in Nederland. Ajax kan zijn kennis over opleiden aan de Amerikanen overdragen en daar goed geld mee verdienen.

De Amsterdammers willen in Manhattan het commerciële succes uitbouwen dat het al in China boekte door de samenwerking met Guangzhou. Een samenwerking die Ajax al zo’n twee miljoen euro aan deals met Chinese partners opleverde, zo weet de ochtendkrant.

Ajax heeft ook officiële samenwerkingen met Sydney FC in Australië, Sagan Tosu in Japan en de club is voor 51 procent eigenaar van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Je kunt inmiddels stellen dat Ajax over de hele wereld actief is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >