Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clubeigenaar AEK Athene kaffert eigen spelers uit

En ja hoor, weer gaat Ajax op bezoek bij een club waar het figuurlijk gezien dondert en bliksemt. Het gaat sportief gezien niet erg lekker bij AEK Athene en de clubeigenaar had daar wel wat over te zeggen…

26 november 2018 - 09:29
AEK-crisis-1200
De sfeer zit er lekker in bij AEK in aanloop naar het duel met Ajax. © Pro Shots

Je zou bijna denken dat Ajax in de groepsfase van de Champions League een abonnement heeft op het bezoeken van clubs die onder hoogspanning staan. Bij Benfica-uit waren de rapen al gaar en werd flink met witte zakdoekjes gezwaaid en ook in Athene pakken donkere wolken zich samen boven stadion Spyridon Louis.
 
Dat donkere wolkendek heeft alles te maken met de slechte resultaten van AEK in de Griekse competitie. Zo verloor de opponent van Ajax afgelopen zaterdag pijnlijk met 2-1 op bezoek bij Panaitolikos. De wedstrijd ervoor ging ook al verloren. In eigen huis ging AEK met 0-2 onderuit tegen Atromitos.
 
Het was reden genoeg voor clubeigenaar Dimitris Melissanidis om richting trainingscomplex te koersen om de spelers eens flink onderuit de zak te geven. En daar was geen woord Grieks bij. Of wel eigenlijk, maar jullie snappen wat we bedoelen.
 
“Jullie hadden geen ziel, jullie hadden niks, het was AEK-onwaardig,” fulmineerde Melissanidis richting de spelersgroep, zo lezen in diverse Griekse media.
 
De clubeigenaar ging nog ever verder: “Ik schaamde me. Vanaf dit moment gaan alleen die spelers speler die dat verdienen. Voor anderen is geen plaats meer. Velen hier zouden moeten betalen in plaats van betaald te worden door AEK!”
 
Prima, een clubeigenaar die het betalen van contributie voorstelt. Het gaat lekker daar! Overigens nam Melissanidis zijn trainer Marinos Ouzounidis juist in bescherming. “Hij is zeker tot de zomer de trainer,” legde hij de bal vooral in de hoek van de spelers.
 
De coach zelf sprak overigens ook dreigende taal richting zijn ploeg. “Na het pijnlijke resultaat tegen Atromitos wilden we een reactie zien. Maar die zagen we niet. Als deze lijn wordt voortgezet, dan ben ik genoodzaakt om in te grijpen. Dan moet ik de spelers vinden die wel de juiste motivatie hebben.”
 
De onrust in het Griekse kamp zal de Ajacieden vooralsnog worst zijn, hoewel een kat in het nauw soms rar(...)…. Nou ja, dat dus. Ajax kan tegen AEK een ticket voor de knock-outfase van de Champions League veilig stellen en dat zou een ongekend goed resultaat zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >